Peer fikk nei da han ville ta bil-sjekken i Sverige:  EU-kontroll i EU er nemlig ikke godkjent i Norge

- Jeg ble helt forferdet. 

FORFERDET: Peer Gaup er rystet over at det ikke går an å få en EU-kontroll fra nettopp EU godkjent i Norge. Foto: Privat. 
FORFERDET: Peer Gaup er rystet over at det ikke går an å få en EU-kontroll fra nettopp EU godkjent i Norge. Foto: Privat.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Reindriftssame Peer Gaup fra Kautokeino farter mye over grensa til Luleå i Sverige, hvor kona hans opprinnelig er fra.

Siden han uansett skulle ha bilen på service der, kom ideen med å slå to fluer i en smekk og ta EU-kontrollen i Luleå for å spare litt penger.

Det er bare ett problem: EU-kontroll gjort i EU blir ikke godkjent av Statens Vegvesen i Norge.

Det fant Gaup ut da han, for sikkerhets skyld, slo på tråden til dem før verkstedtimen.

- Forferdet

- Jeg trodde ikke det jeg hørte da vedkommende på Statens Vegvesen sa det. Jeg ble helt forferdet. Er ikke Sverige med i den europeiske union? «Nå har du kanskje misforstått meg, jeg snakker om en EU-kontroll», sa jeg.

Gaup legger ikke skjul på at han er oppgitt. Han er sjokkert over at reglene er så firkantet.

- Jeg ville bare dobbelsjekke i tilfelle jeg risikerte å måtte betale for to EU-kontroller istedet for en, men ble helt forferdet over svaret. Så måtte jeg ringe verkstedet på Luleå og si at de ifølge Statens Vegvesen i Norge ikke var en god nok EU-stat, sier Gaup, som må finne seg i å ta kjøretøykontrollen i Alta eller Kautokeino likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer