Peers fire fjes

Her har du Gjøgler-Peer, Dukke-Peer, Sjef-Peer og Danse-Peer. Alle fire skal rulle inn til norske byer og tettsteder denne høsten, i Riksteatrets største satsing noen sinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sjelden har det vært så hektisk som nå i Riksteatrets lokaler. De ansatte tar snarveien gjennom vinduene. Og utenfor lokalene, som ligger midt i Oslos verste horestrøk, står en diger, nyvasket trailer parkert.

Melke-Peer

Om en drøy uke skal fire forskjellige oppsetninger av Henrik Ibsens klassiske stykke ut på veien. Gjennom sommeren har skuespillerne stått i hver sine hjørner av teatersalen i Ridehuset og prøvet. Det er ikke særlig vrient å forestille seg at det kan gå i surr for både Peer og andre.

- På melkekartongen min står det Peer ung, sier Hans Jacob Sand. Han er en streng ung mann med orden i kjøleskapet.

Sand spiller Gjøgler-Peer i oppsetningen «Gjøglernes Peer Gynt», som er tilrettelagt for ungdom. Under denne forestillingen får ikke publikum lov til å sitte. Flokken skal dyttes og flyttes med høy temperatur omkring i salen.

Stig-Henrik Hoff skal holde Peer-dukken i barneforestillingen «Peer, du lyver».

- Vi har kuttet bort mye av preiket. Ungene detter fort av, så det gjelder å satse på mest mulig handling, forklarer Hoff, som sist ble sett på TV i den norske erotiske thrilleren «Kvinnelist», samtidig som han er kinoaktuell med «Brent av frost» og «Livredd».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer