FORSVANT: For 15 år siden, den 7. mai 2001, forsvant ni år gamle Peggy Knobloch fra Tyskland sporløst på vei til skolen. Foto: Politiet
FORSVANT: For 15 år siden, den 7. mai 2001, forsvant ni år gamle Peggy Knobloch fra Tyskland sporløst på vei til skolen. Foto: PolitietVis mer

Peggy (9) forsvant sporløst i 2001. Nå kan det tragiske mysteriet være løst

Har oppdaget knokkelrester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For 15 år siden, den 7. mai 2001, forsvant ni år gamle Peggy Knobloch fra Tyskland sporløst på vei til skolen.

Tre år seinere ble den psykisk utviklingshemmede Ulvi Kulaç dømt for drapet på niåringen, men liket av jenta ble aldri funnet.

Kulaç ble senere frifunnet.

Nye funn

Nå kan det derimot se ut som om politiet er i ferd med å få et nytt gjennombrudd i saken. Lørdag ble det funnet knokkelrester i et skogholt på grensa mellom Bayern og Thüringen, bare 15 kilometer fra stedet hvor Knobloch forsvant.

Mandag ettermiddag opplyste politiet i Oberfranken at det høyst sannsynlig er levningene etter jenta som nå er funnet. Det skriver det statlige kringkastingsselskapet i Bayern, Bayerischer Rundfunk.

Det vil nå bli gjennomført en mer omfattende obduksjon av knokkelrestene, men det har allerede blitt påvist spor av niåringens DNA. Politiet har også slått fast at levningene stammer fra et barn, og det skal være funn på stedet som tilsier at det dreier seg om Knobloch, blant annet ei klokke. Det skriver Mitteldeutscher Rundfunk.

- Jeg regner med at resultatet av obduksjonen vil fastslå med sikkerhet at det dreier seg om Knobloch, sier etterforskningsleder Thomas Villwock.

Uoversiktlig

Knokkelrestene ble oppdaget av sopplukkere i helga, og flere hundre politibetjenter finkjemmer nå området etter ytterligere levninger.

Det er ifølge Der Spiegel nødvendig med så store letemannskaper fordi terrenget hun ble funnet i er uoversiktlig og vanskelig å ta seg fram i.

En endelig konklusjon er ventet tirsdag.

Dømt

Selv om det aldri ble funnet noe lik, ble Ulvi Kulaç i 2004 dømt til livstid i fengsel for drapet på Knobloch. Retten mente de hadde bevis for at drapet skjedde for å dekke over et seksuelt overgrep som skal ha skjedd noen dager i forveien.

Kulaç ble seinere frifunnet, og saken ble tatt opp igjen i 2014 på grunn av problemer med enkelte vitneforklaringer i den første rettssaken. I 2015 ble Kulaç skrevet ut av et psykiatrisk sykehus.

Han lever nå på et hjem for utviklingshemmede.

«Holger E.»

En annen mann som lenge var og fortsatt er i politiets søkelys, er mannen som i tyske medier omtales som Holger E.

Ifølge den tyske storavisa Bild var han i 2000 på besøk hos halvbroren sin, som bodde i samme hus som Peggy og moren.

Da politiet tok kontakt med ham, skal han ha gått rundt med et bilde av henne og en «P» i et halssmykke. Han skal også ha skrevet navnet hennes på veggen i leiligheten sin med fingermaling.

Han ble selv dømt for seksuelt misbruk av sin egen toårige datter i 2012.

FORSVANT: Ni år gamle Peggy Knobloch forsvant på vei til skolen i mai 2001. Nå har politiet oppdaget knokkelrester de tror kan stamme fra jenta. Foto: Seyboldt / Ullstein bild via Getty Images
FORSVANT: Ni år gamle Peggy Knobloch forsvant på vei til skolen i mai 2001. Nå har politiet oppdaget knokkelrester de tror kan stamme fra jenta. Foto: Seyboldt / Ullstein bild via Getty Images Vis mer