Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pegida-demonstrasjon avlyst etter trusler

Pegidas demonstrasjon i Dresden mandag er avlyst på grunn av konkrete trusler fra islamistiske ekstremister, ifølge Pegida selv.

Foto: AFP / NTB Scanpix
Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pegidas demonstrasjon i Dresden mandag er avlyst på grunn av konkrete trusler fra islamistiske ekstremister, ifølge Pegida selv.

Den innvandringsfiendtlige bevegelsen kommer med opplysningene på sine Facebook-sider søndag. Nyhetsbyrået DPA skriver at det dreier seg om trusler mot Pegidas leder Lutz Bachmann.

Tyske myndigheter fikk fredag opplysninger fra utenlandske etterretningstjenester om en mulig trussel, skriver DPA.

Fredag skrev magasinet Der Spiegel at etterretningsopplysninger tyder på at den antiislamske bevegelsen kan være mål for terrorangrep fra militante islamister.

Sist mandag deltok rundt 25 000 mennesker i Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten (Pegida) demonstrasjon i den østtyske byen Dresden.

Pegida, som nå har spredt seg til en rekke europeiske byer, har holdt ukentlige demonstrasjoner i Dresden siden bevegelsen ble grunnlagt der i fjor høst.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media