Pegida-grunnleggeren trekker seg etter dette bildet

Kalte innvandrere for «søppel» og «husdyr».

HITLER-BART: Pegida avviser at de er en nazistisk organisasjon, men dette bildet fra 2012 av grunnleggeren Lutz Bachmann har den siste tida sirkulert på nettet og ført til heftig debatt. Nå trekker han seg som Pegida-leder. Foto: Facebook
HITLER-BART: Pegida avviser at de er en nazistisk organisasjon, men dette bildet fra 2012 av grunnleggeren Lutz Bachmann har den siste tida sirkulert på nettet og ført til heftig debatt. Nå trekker han seg som Pegida-leder. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

41 år gamle Lutz Bachmann fra Dresden er mannen som i fjor høst grunnla den islamfiendtlige organisasjonen Pegida (Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten). Bevegelsen har siden deres første antiislamske demonstrasjon 20. oktober i Dresden i fjor, bare økt antall tilhengere.

I går og i dag har det vært rettet kraftig kritikk mot lederen etter det dukket opp bilder av ham på sosiale medier utkledd som Hitler. I ettermiddag melder en rekke tyske medier at Bachmann nå trekker seg som Pegida-leder.

Dresden Morgenpost får bekreftet opplysningene fra Pegida-talspersoner.

I den første marsjen møtte rundt 300 mennesker opp. I den foreløpig siste Pegida-marsjen i Dresden, 12. januar, møtte over 25 000 mennesker opp i demonstrasjonen.

De siste to ukene har bevegelsen også mobilisert i Norge, der rundt 200 mennesker møtte opp forrige mandag, mens det ikke var flere enn 70-80 deltakere denne uka.

Slaktersønn og mediegrafiker Lutz Bachmann er selv fra Dresden, han er sønn av en slakter og er  utdannet mediegrafiker. Han driver sitt eget PR-firma, og en skulle kanskje tro han hadde tenkt seg litt bedre om i profileringen av seg selv og hans meninger på sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.