Pegida-Hermansen får sparken fra lærerjobb

På grunn av holdningene til Islam.

MISTET DELTIDSJOBB: Pegida-talsmann Max Hermansen er lærer i Oslo-skolen og har flere muslimske elever. Nå har han fått sparken fra deltidsjobben som lærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISTET DELTIDSJOBB: Pegida-talsmann Max Hermansen er lærer i Oslo-skolen og har flere muslimske elever. Nå har han fått sparken fra deltidsjobben som lærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pegida-talsmann i Norge, Max Hermansen, får sparken som deltidslærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel, melder TV2 Nyhetskanalen.

Årsaken skal være at hans holdning til islam ikke er forenelig med oppgaven som kurslærer for lærlingene.

Hermansen har holdt flere kurs i logistikkfag for lærlinger tilknyttet ordningen, men har nå fått beskjed om at han ikke får fortsette.

- Jeg fikk en telefon fra dem der det ble klart at jeg ikke lenger skulle være lærer på det planlagte kurset til våren. Dette er et kurs jeg har vært med på 5-6 ganger hver vår og høst, bekrefter Hermansen overfor Dagbladet.

Fortsatt Oslo-lærer Jobben han nå har mistet, er ikke hovedjobben til læreren og islammotstanderen. Han er fortsatt ansatt som lærer i Utdanningsetaten i Oslo. Den har han vært sykmeldt fra siden oktober.

Også Utdanningsetaten ser nærmere på Hermansens stillingsforhold. Det bekrefter læreren selv.

- Jeg har fått varsel om tjenestepåtale, og har fått muligheten til å uttale meg om klager på meg som noen av elevene har sendt skolen. Jeg har ikke sendt noen uttalelse ennå, ettersom jeg fremdeles er sykmeldt, sier Hermansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer