Pegida Norge la ut meldinger om at brennende moskeer var bra og at muslimer kan hoppe gratis i strikk - uten sikring

Pegida-talsmann Max Hermansen sier en tidligere administrator la ut meldingene i fylla.

LA UT DISSE:  Pegida Norge la i natt ut disse to meldingene på sine Facebook-sider. Max Hermansen sier meldingene ble lagt ut i fylla - av en mann som ikke lenger er administrator. Foto: Skjermdump / Facebook
LA UT DISSE: Pegida Norge la i natt ut disse to meldingene på sine Facebook-sider. Max Hermansen sier meldingene ble lagt ut i fylla - av en mann som ikke lenger er administrator. Foto: Skjermdump / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt dukket det opp flere meldinger på Pegida Norges Facebook-side med antimuslimsk innhold. Den ene meldingen applauderte at en svensk moské brant ned til grunnen mens den andre sier at muslimer kan hoppe i strikk gratis - uten sikring.

- Det er dessverre en som var administrator som har lagt ut en del i fylla som absolutt ikke skulle vært lagt ut, sier Pegida-talsmann Max Hermansen til Dagbladet.

- Skulle ikke blitt administrator Pegida-marsjene startet i Dresden i Tyskland og har der samlet titusenvis til demonstrasjoner mot muslimsk innvandring. 190 møtte opp på den første demonstrasjonen i Oslo, men etter det har oppmøtet vært dalende.

Hermansen sier personen som la ut meldingene i natt, ikke skulle blitt gjort til administrator for Facebook-siden. Han er selv administrator på siden, men ønsker ikke å oppgi hvor mange administratorer Pegida Norge har.

- Det er ikke interessant. Det trenger jeg ikke oppgi, sier Hermansen og fortsetter:

- Dette var en som var administrator på siden, det er han ikke lenger. Han har tydeligvis gjort det i fylla. Alt er postet mellom tolv og to i natt.  Han har gjort noe han ikke skulle gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer