Thea-drapet

Peker på andre: - Opprørende

Den tiltalte mannen (46) hevder et kriminelt nettverk står bak drapet på kjæresten. - Forferdelig trist, synes en av dem som blir navngitt.

VAR ETTERLYST: Etter Stoa-drapet ble mannen etterlyst av politiet og «ansett som farlig». Han ble dømt til 15 års fengsel. Nå er han tiltalt for drapet på kjæresten. Foto: Politiet
VAR ETTERLYST: Etter Stoa-drapet ble mannen etterlyst av politiet og «ansett som farlig». Han ble dømt til 15 års fengsel. Nå er han tiltalt for drapet på kjæresten. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

46-åringen, som står tiltalt for det brutale drapet på kjæresten, Thea Braavold (31) i Sandefjord, har hele tida nektet straffskyld for drapet.

Han knytter hendelsen til det såkalte Stoa-drapet i 2003 - et svært brutalt drap han selv ble dømt for sammen med flere andre, og sonet 15 års fengsel for til han slapp ut i 2018.

Seks andre ble også dømt i den brutale drapssaken, der Young Guns-leder Zia Anwar ble mishandlet til døde.

I retten kommer han med en rekke påstander mot andre han mener kan ha en rolle i drapet på Thea Braavold, blant dem to meddømte i Stoa-saken.

Selv hevder han at han ikke så kjæresten sin på drapsdagen - noe påtalemyndigheten ikke fester lit til.

Statsadvokat Anne Margrete Katteland mener at klær funnet på åstedet viser at hans versjon av tidslinja ikke kan stemme.

- Forferdelig trist

Dagbladet har vært i kontakt med forsvarer Ole Petter Drevland, som under Stoa-saken forsvarte en av dem som blir navngitt av 46-åringen.

Mannen ønsker ikke å snakke med Dagbladet, men gir følgende kommentar via sin forsvarer:

- Han synes dette er forferdelig trist og opprørende. Han har sonet sin straff for det som skjedde i 2003. Han har lagt det livet bak seg og lever nå et lovlydig liv. Han forstår ikke hvorfor han forklarer seg som han gjør, sier Drevland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer