Coronahåndteringen i Norge

Peker på svakheter

Smittespredning, testing og tiltak: Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet forteller hvordan pandemien kunne ha blitt håndtert annerledes i Norge.

RAPPORT: Camilla Stoltenberg snakker om hva som kunne vært gjort bedre under corona-pandemien etter ny rapport fra Folkehelseinstituttet. Video/foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag publiserte Folkehelseinstituttet en rapport hvor det konkluderes med at Norge har kommet svært godt ut av pandemien så langt, men at enkelte grupper har blitt særlig hardt rammet. Direktør Camilla Stoltenberg erkjenner at det er mye som kunne ha vært gjort annerledes.

- Det er klart at vi står oss godt sammenliknet med andre land og historiske eksempler. Men det betyr ikke at vi skal være tilfredse. Vi skal tenke på hvordan vi skal bli enda bedre, og da handler det først og fremst om å stanse utbrudd av smittsomme sykdommer før de blir epidemier og pandemier - det er det aller viktigste, sier Stoltenberg til Dagbladet.

- Kommer det en ny pandemi?

- Det er ganske sikkert at det gjør det. Men om den kommer til neste år eller om ti år, det vet vi ikke.

Forbedringer

Det er ikke så mange overraskelser i rapporten, mener Stoltenberg. Veldig mye av innholdet har blitt samlet underveis, så det ville ha vært rart om det hadde kommet betydelige overraskelser, påpeker hun.

- Skulle du ha ønsket at noe ble gjort annerledes?

- Det er mye som vi gjerne vil forbedre, og som gjerne skulle ha vært gjort annerledes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer