Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen: Klokt av Sandberg å gå

Peker på Sylvi som mulig ny Frp-nestleder

Partinestor Carl I. Hagen mener Per Sandberg ikke har noe annet valg enn å trekke seg som fiskeriminister. Han tror Sandberg også kan ha gjort sitt som nestleder i Frp.

IKKE NOE VALG: Partiveteran Carl I. Hagen mener Per Sandberg ikke har noe annet valg enn å trekke seg som statsråd.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE NOE VALG: Partiveteran Carl I. Hagen mener Per Sandberg ikke har noe annet valg enn å trekke seg som statsråd. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom det er rett at han går av i dag, så er det et klokt valg av Per. Han har i realiteten ingen annen mulighet, sier Hagen til Dagbladet.

Den mangeårige Frp-formannen mener Sandberg langt på vei har falt for eget grep.

- Det er hans egen håndtering av saken som er grunnen til at han må gå av. Da han slo fast at han helt bevisst unnlot å informere statsministeren om reisen til Iran og oppgir at han hadde gode grunner til dette, skjønte jeg hvordan dette kom til å ende, sier Hagen.

Peker på Sylvi

Hagen mener det nå er sannsynlig at Per Sandberg også vil bli erstattet som nestleder i Fremskrittspartiet, senest ved landsmøtet til våren.

- Det vil jeg absolutt tro er det mest sannsynlige, sier han.

Når Dagbladet spør om Sylvi Listhaug i så fall er en god kandidat til å etterfølge Sandberg som nestleder, kommer svaret kontant:

- Ja!

Sylvi Listhaug ønsker ikke å kommenterer saken, opplyser hennes rådgvier Espen Teigen.

-Fargeklatt

Per Sandberg er en av de mest erfarne Frp-politikerne i regjeringen. Han ble innvalgt på Stortinget i 1997 og har vært nestleder i partiet siden 2006.

- Jeg har stor sans for Per som politiker. Han er en fargeklatt, et friskt pust. Vi trenger politikere som ham, sier Hagen.

Frp-veteranen mener Sandberg har gjort mye bra, både som stortingsrepresentant og som statsråd, men understreker at han også har opptrådt uklokt ved mange anledninger.

- Han har hele tiden vært omstridt, slik jeg selv har vært det, sier Hagen.