Peker ut navngitt mann som Olof Palmes drapsmann

Tidligere Säpo-topper er fritatt for taushetsplikten og har latt seg avhøre.

KONTROVERSIELL: Olof Palme (1927-1986) var en karismatisk taler og populær statsminister. Like fullt hadde sosialdemokraten mange fiender. Foto: Thor Lindgren / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Olof Palme (1927-1986) var en karismatisk taler og populær statsminister. Like fullt hadde sosialdemokraten mange fiender. Foto: Thor Lindgren / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To tidligere ledere i det svenske overvåkingspolitiet (Säpo) har latt seg avhøre om drapet på Olof Palme i 1986. De peker ut en navngitt mann som drapsmannen, skriver Expressen.

- Vi mener vi kan plassere ham på Sveavägen rundt tidspunktet for drapet, sier Walter Kegö, tidligere leder for Säpos Palme-gruppe.

Som Kegö og etterforsker Jan-Henrik Barrling tidligere har uttalt, har den utpekte drapsmannen bånd til både Sovjetunionen og en narkoliga, og skal ha vært medlem i ei attentatgruppe som sto bak drapet på den sosialdemokratiske statsministeren. Nå håper de to Säpo-veteranene at han blir etterlyst internasjonalt.

- Vi vet ikke om han lever, eller hvor han befinner seg. Men dette går det også an å kartlegge via andre personer, sier Barrling.

Bundet av taushetsplikt

De første åra etter drapet var det Säpo som ledet etterforskningen. Deretter tok politiets Palme-gruppe over.

Kegö og Barrling meldte seg for Palme-gruppa allerede for tre år siden og fortalte at de satt på omfattende materiale fra Säpo-etterforskningen. Men de to har hele tida vært bundet av taushetsplikten - til nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer