Peker ut Schumann som drapsmannen

Politigisselet snakker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Han hadde et blikk som var utrolig likt blikket til Kjell Alrich Schumann, fortalte politimannen som ble holdt som gissel av NOKAS-ranerne i retten i dag, skriver VG.

Ifølge VG satte Schumann blikket i politimannen da han pekte ham ut som mulig drapsmann.

Tatt som gissel

Politimannen som vitner i NOKAS-saken i dag, ble tatt som gissel av ranerne da han kom syklende inn på domkirkeplassen iStavanger. Da var allerede ransalarmen gått, og politimannen mente sykkel var det beste framkomstmiddelet siden utkjørselen var sperret av brennende biler.

Da han rundet hjørnet ble han oppmerksom på en raner som holdt vakt utenfor NOKAS. Da raneren ble oppmerksom på ham, løftet han AG-3-geværet, og beordret ham etterhvert ned på bakken.

Spesielt blikk

Det er klart at raneren som befant seg på hjørnet der politimannen ble tatt som gissel, også er raneren som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland. Ingen av ranerne som har innrømmet å ha vært med på NOKAS-ranet har vært villige til å fortelle hvem som skjøt.

- Han hadde et veldig spesielt blikk som jeg la merke til, fortalte politimannen i retten i dag.

Politimannen ble framvist bilder på politistasjonen like etter at gisseldramaet var over. Da pekte han også ut Schumann som drapsmannen, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg opprettholder dette i dag. Han hadde kanskje noe lysere øyebryn den gangen, fortalte han i retten.

- Jeg ser blikket hans her nå, og det er veldig likt. Men det er ikke godt nok til å peke ut noen.

Politimannen fortsetter sin forklaring etter lunsj. Da skal han svare på spørsmål fra forsvarerne.

DREPT: Politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under NOKAS-ranet i Stavanger. I dag antyder politimannen som ble tatt som gissel at det var Kjell Alrich Schumann som skjøt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer