Masseskytingen i Oslo

- Pekte mot meg med geværet

Artist Knut Anders Sørum sto i gjerningsmannens skuddlinje da de første skuddene falt i Oslo sentrum natt til lørdag.

SKJELVEN: Knut Anders Sørum spilte tidligere på dagen to konserter i hovedstaden. Etter en kveld på London pub havnet han midt i masseskytingen ved Rosenkratz gate. Foto: Andreas Koschinski Kvisgaard
SKJELVEN: Knut Anders Sørum spilte tidligere på dagen to konserter i hovedstaden. Etter en kveld på London pub havnet han midt i masseskytingen ved Rosenkratz gate. Foto: Andreas Koschinski Kvisgaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To personer er drept og 21 skadd etter skyteepisoden i Oslo sentrum natt til lørdag.

Ifølge flere vitner skal skytingen ha startet utenfor puben Per på hjørnet. Deretter skal gjerningsmannen ha beveget seg rundt hjørnet, mot London pub.

Knut Anders Sørum sto like utenfor kebabsjappa mellom de to barene og nøt en burger da de første skuddene falt.

- Jeg vendte meg rundt. Da så jeg en fyr som lå på bakken, og en annen som pekte mot meg med noe som liknet på et automatgevær, sier han til Dagbladet.

Artisten, som først uttalte seg til Aftenposten, skjønte raskt at han måtte komme seg unna.

Gjemte seg i kjeller

Dagbladet har snakket med flere vitner som forteller at de slang seg på bakken og gjemte seg i kjellere.

Sørum forteller at han, mens gjerningsmannen skøyt i hans retning, kom seg til et portrom som ledet til en kjeller. Der var det mange som hadde søkt tilflukt.

- Folk var selvfølgelig kjemperedde. Det var mye usikkerhet. Du vet ikke hva som skjer, om det er flere som skyter eller hvordan det går med dem du kjenner, sier han.

De gjemte seg i portrommet til de fikk beskjed om at det var trygt å komme ut. I etterkant har han kartlagt at alle han var sammen med den kvelden, slapp unna fysiske skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer