- Pekte på bomben og tente lunta

Den palestinske selvmordsbomberen gikk inn på Wall Street Café i Kiryat Motzkin i går, gikk bort til servitrisen, pekte mot brystet sitt og sa: - Vet du hva dette er? Så tente han lunta til eksplosivene han hadde tapet fast til kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da bomben eksploderte, ble han sprengt i småbiter. Hodet hans landet på et bord i nærheten.

Slik har øyenvitner fortalt om eksplosjonen i den fullsatte kafeen til nyhetsbyrået Reuters i går.

Islamsk Jihad (Islamsk hellig krig) har tatt på seg ansvaret for selvmordsaksjonen til 28 år gamle Muhammad Mahmoud Nasr.

Rundt 15 mennesker ble skadd i eksplosjonen, men bare selvmordsbomberen ble drept.

Forbød aktivitet

Som svar på de siste voldshandlingene forbød den israelske regjering all aktivitet fra de palestinske selvstyremyndighetene i Øst-Jerusalem.

I går stengte myndighetene også det palestinske kommunikasjonssenteret i Abu Dis nær Jerusalem, og det var omfattende demonstrasjoner ved Orient House, selvstyremyndighetenes hovedkvarter i Jerusalem, som ble okkupert natt til fredag.

Den israelske regjeringen har vært utsatt for sterkt internasjonalt press for å forlate bygningen, og gi den tilbake til selvstyremyndighetene.

- Orient House vil ikke åpne igjen - aldri, sa statsminister Ariel Sharon i et intervju med avisa Yediot Ahronot i går.

Lytter ikke

Også FNs generalsekretær, Kofi Annan, har kritisert okkupasjonen av de palestinske eiendommene, men Israels minister for offentlig sikkerhet, Uzi Landau, avfeier kritikken.

- Det er på tide vi slutter å lytte til kritikken, og begynner å bekymre oss for våre borgeres sikkerhet, sa han til israelsk radio.

Onsdag vil araberlandenes informasjonsministrer møtes i Kairo for å utforme en felles strategi etter at Israel okkuperte palestinernes hovedkvarter i Øst-Jerusalem.

Generalsekretær Amr Moussa i Den arabiske liga sa i går at ministrene vil gjennomgå den forverrede situasjonen i regionen, og at araberlandene aldri vil akseptere okkupasjonen av Orient House.

- Under slike forhold må vi være forberedt på det verste scenarioet, sa Moussa ifølge nyhetsbyrået AP.

Hellige krigere

Lederen for militante Hizbollah i Libanon, sjeik Hassan Nasrallah, truet også med at bevegelsen vil bidra til å utvide konflikten, og oppfordret alle Hizbollahs «hellige krigere» til å være forberedt på å delta i et palestinsk opprør.

- Jeg kaller alle Hizbollahs hellige krigere til å gjøre seg psykisk, følelsesmessig og fysisk klare til å møte denne utfordringen, sa han i en sending på Hizbollahs TV-stasjon Manar.

SELVMORSDBOMBER: Den 28 år gamle Muhammad Mahmoud Nasr, som sprengte seg selv til døde i en kafé i Kiryat Motzkin. Dette bildet ble gitt ut i forbindelse med identifiseringen.