- Pelle skambitt av ulv

Travtrener Monica Andersson fant sine firbente venner blodige og vettskremte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Da travtrener Monica Andersson (44) kom hjem til hestegården Åseröd i Bohuslän i går var noe svært galt. Hestene hennes var blodige og veldig redde, skriver svenske Expressen.


- Ulven har bitt varmblodstraveren min over strupen og her på halsen, sier hun mens hun viser fram sårene.

- At det er ulv i området er kjent. For bare noen uker siden ble flere får funnet revet opp, bare en mil herfra. Man mistenker at også det var ulv, sier Monica Andersson til Dagbladet.no.

- Tann har dratt huden løs

Playing Amber, eller Pelle som er kallenavnet på den fem år gamle vallaken, har fått hard medfart av de skarpe tennene. Over strupen er det to hull som vitner om bittskade. Såret på helsen er enda styggere.

- Det kan meget vel være en tann som har dratt løs huden, sier distriktsveterinær Hanna Strutz til Expressen.

Monica Andersson slapp ut hestene i går morges. Da hun kom tilbake ved lunsjtider, hørte hun hestene knegge vilt.

- Jeg sjekket hagen for å finne ut hva som hadde skjedd. Knekte gjerdestolper og ståltrå lå om hverandre, forteller Andersson.

- Pelle skambitt av ulv

- Hestene har forsvart seg

Senere oppdaget hun at både Pelle og avlshingsten Don Premo hadde blitt angrepet, med stygge bittskader. En tredje hest som i panikk hadde rømt fra innhegningen, kom uskadd fra det.

- Hestene har tydelig forsvart seg, ellers hadde de trolig ikke kommet levende fra det, sier Andersson til Dagbladet.no.

I dag venter hun besøk av en rovdyrekspert.

- Jeg håper hestene skadet angriperen, slik at dyret kan spores og tas hånd om, sier travtreneren til Dagbladet.no. 


Hundevante hester

Monica Andersson er overbevist om at det ikke er snakk om et hundeangrep, men at en ulv har gitt seg på hestene hennes.

- Hestene er vant til hunder. Dessuten har vi ingen jakthunder her nå, for jegerne har allerede fylt opp kvotene sine, sier hun.

ULVEANGREP? Monica Andersson (44) er overbevist om at det er ulv og ikke hund som har skambitt hestene hennes. Foto: Maria Gredeskog/GT
ULVEANGREP? Monica Andersson (44) er overbevist om at det er ulv og ikke hund som har skambitt hestene hennes. Foto: Maria Gredeskog/GT Vis mer

- Dessuten angriper ulven for å drepe, og hestene er bitt i strupe og hals. Pelle ble bitt veldig nær pulsåren. Da hadde hesten dødd, sier Andersson.

Pelle og Don Premo fikk bedøvelse av veterinæren før hun behandlet sårene, sydde og la på nødvendig bandasje.

- Det er ekkelt å ha ulv rundt huset, sier Monica Andersson. Historiene om ulv i området der hun bor er mange. Nå vil hun skaffe seg jaktlisens.

- Jeg vil kunne forsvare meg og dyrene mine.