- Pels, nei takk!

Skuespiller Sossen Krohg og eksvær-dame Elin Tvedt er to av flere kjendiser som aksjonerer for å få lagt ned norsk pelsdyrnæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Pelsdyroppdrett er uforenlig med grunnleggende etiske og dyrevernmessige prinsipper, fastslår «Hotel Cæsar»-dronningen Sossen Krohg og talsperson Sondre Båtstrand i Grønn Ungdom.

Under mottoet «gi en julegave til dyrene» har de fått skuespillere, forfattere, TV-kjendiser og politikere til å undertegne oppropet som privatpersoner.

Lista teller navn som sosial-antropolog Tor Åge Bringsværd, forfatterne Fredrik Skagen og Anne B. Ragde, kunstneren Kjartan Slettemark, informasjonsrådgiver Steinar Lem i Framtiden i våre hender og tidligere værdame på TV2 Elin Tvedt.

Subsidie-stopp

Aksjonistene krever at staten umiddelbart avvikler subsidiene til pelsdyrnæringen og innfører langt strengere krav til dyrevelferd. Ifølge oppropet mottar Norges rundt regnet 600 pelsdyr-oppdrettere til sammen 70- 80 millioner kroner i statssubsidier hvert år.

«Dette er penger vi mener kan brukes på nyttigere ting,» heter det i oppropet.

Krohg forteller til Dagbladet at hun har gått i pels i mange år:

- Det var en avisartikkel for en måneds tid siden som fikk meg til å våkne opp. Et bilde viste dyr klemt inn i et bur. Dyra skulle bli til klær for oss jåler. Jeg ringte til Grønn Ungdom og spurte hva vi kunne gjøre. Vi ble enige om å starte en aksjon for å få pelsdyrnæringen nedlagt.

Beholder pelsen

Men Sondre Båtstrand sier det var Krohg som startet det hele:

- Vi hadde ikke kommet på dette, hvis hun ikke hadde ringt. Jeg vil understreke at vi ikke har noen forbindelser, og tar kraftig avstand fra de kriminelle aksjonene rettet mot pelsdyrnæringen de siste åra. Vi går mot oppdrett av pelsdyr, som vi mener er helt uetisk. Ville dyr som rev og mink skal ikke stenges inne i trange bur, sier Båtstrand til Dagbladet.

- Og nå skal Sossen Krohg kaste pelsene sine?

- Nei, det ville være sløsing med ressurser. Det som er sikkert, er at jeg aldri skal kjøpe pelsklær etter dette, sier hun.

I IMITERT PELS: «Hotel Cæsar»-dronning Sossen Krohg, for anledningen iført imitert pels, stiller seg i spissen for å få lagt ned pelsdyrnæring i Norge. Med på laget har hun Sondre Båtstrand i Grønn Ungdom og en rekke kjentfolk.
<B>SIER OGSÅ NEI TIL PELS:</B> Elin Tvedt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer