- DET STØRSTE TAPET: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale mener avviklingen av pelsdyrnæringen er det største tapet for Frp i regjeringsforhandlingene.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
- DET STØRSTE TAPET: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale mener avviklingen av pelsdyrnæringen er det største tapet for Frp i regjeringsforhandlingene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Ny regjering

Pelsdyrnæringen det største tapet for Frp

Høyre, Frp og Venstre er enige om at pelsdyrnæringa skal avvikles innen 2025. Det er tungt å svelge for Frps landbruksminister Jon Georg Dale.

Avviklingen av pelsdyrnæringen trekkes fram som en av de store seirene for Venstre under regjeringsforhandlingene. Men landbruksminister Dale sier til Ørsta-avisen Møre-Nytt at dette er det største tapet for partiet under forhandlingene.

- Jeg har gjennom mine to år i Landbruksdepartementet gjort alt jeg kan for å etablere grunnlaget for en bærekraftig utvikling for pelsnæringen. Jeg anser derfor dette tapet som det største tapet Frp gikk på under regjeringsforhandlingene, sier Jon Georg Dale til Møre-Nytt.

Landbruksministeren lover å gjøre sitt for at avviklingen blir skånsom.

- Min jobb blir nå å gjennomføre dette på en måte som gjør at pelsdyrbøndene får tilstrekkelig tid og kompensasjon i avviklingsperioden. Jeg skal gjøre det jeg kan for å lette børen, sier Dale.

Dale, som selv deltok i forhandlingene som skal legge grunnlag for en blågrønn regjering, sier han er glad for at Frp har fått gjennomslag for en strengere innvandringspolitikk og kutt i eiendomsskatten.

(NTB)

- VIL FORBY PELSDYRNÆRINGEN: Animal Rights Association i Finland publiserte denne videoen 15. august, filmet i hemmelighet av aktivister. Den viser rever avlet og fetet opp til unaturlige størrelser. Video: oikeuttaelaimille.fi Vis mer