Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny regjering

Pelsdyrnæringen det største tapet for Frp

Høyre, Frp og Venstre er enige om at pelsdyrnæringa skal avvikles innen 2025. Det er tungt å svelge for Frps landbruksminister Jon Georg Dale.

- DET STØRSTE TAPET: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale mener avviklingen av pelsdyrnæringen er det største tapet for Frp i regjeringsforhandlingene.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
- DET STØRSTE TAPET: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale mener avviklingen av pelsdyrnæringen er det største tapet for Frp i regjeringsforhandlingene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avviklingen av pelsdyrnæringen trekkes fram som en av de store seirene for Venstre under regjeringsforhandlingene. Men landbruksminister Dale sier til Ørsta-avisen Møre-Nytt at dette er det største tapet for partiet under forhandlingene.

- Jeg har gjennom mine to år i Landbruksdepartementet gjort alt jeg kan for å etablere grunnlaget for en bærekraftig utvikling for pelsnæringen. Jeg anser derfor dette tapet som det største tapet Frp gikk på under regjeringsforhandlingene, sier Jon Georg Dale til Møre-Nytt.

Landbruksministeren lover å gjøre sitt for at avviklingen blir skånsom.

- Min jobb blir nå å gjennomføre dette på en måte som gjør at pelsdyrbøndene får tilstrekkelig tid og kompensasjon i avviklingsperioden. Jeg skal gjøre det jeg kan for å lette børen, sier Dale.

Dale, som selv deltok i forhandlingene som skal legge grunnlag for en blågrønn regjering, sier han er glad for at Frp har fått gjennomslag for en strengere innvandringspolitikk og kutt i eiendomsskatten.

(NTB)

- VIL FORBY PELSDYRNÆRINGEN: Animal Rights Association i Finland publiserte denne videoen 15. august, filmet i hemmelighet av aktivister. Den viser rever avlet og fetet opp til unaturlige størrelser. Video: oikeuttaelaimille.fi Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!