Pelsfarmer får ubehagelige sms

Etter at Odd Arne fortalte at han fant syke rever som ikke er hans, har han fått lite hyggelige SMSer fra dyrevernere.

BEKYMRET: - Jeg er redd for at dyreaktivister kommer til gården min og slipper ut alle revene, slik jeg har opplevd tidligere, sier pelsfarmeier Odd Arne Myromslien. Foto: Bjørn Langsem
BEKYMRET: - Jeg er redd for at dyreaktivister kommer til gården min og slipper ut alle revene, slik jeg har opplevd tidligere, sier pelsfarmeier Odd Arne Myromslien. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I går fortalte gårdeier Odd Arne Myromslien (36) fra Kvam i Gudbrandsdalen at han oppdaget to syke rever på pelsdyrfarmen sin den 18. august i år.

Revene var i så dårlig forfatning at de måtte avlives.

Myromslien ringte umiddelbart politiet og anmeldte forholdet ettersom han var sikker på at revene ikke tilhørte hans gård. En veterinær, Are Krogh, ble tilkalt for å undersøke revene.

DNA stemte ikke Han tok omfattende blodprøver av dyrene som Norsk veterinærhøgskole har analysert.

DNA-spor viser at dyrene ikke har samme farskap som de andre revene på gården, ifølge en rapport som blir lagt fram i går.

Ubehagelige SMSEtter at pelsbonden fortalte dette til Dagbladet, har han mottatt 10-15 SMS som han uppfatter som ubehagelige.

- Flere dyrevernere har skrevet til meg. De har bedt meg slippe revene løs i skogen, slutte med dyreplageri og å få meg en ordentlig jobb, sier Myromslien.- Men det er ikke så lett når dette er det jeg kan. Jeg har holdt på med rever siden jeg var åtte år. Dyrevernsaktivister vet ikke hva de snakker om når de ber meg slippe løs dyrene. Disse er avlet fram i fangenskap og vil dø i det fri, sier 36-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer