Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pelsindustrien er grusom

- Hvis du kjøper pels, så kjøper du lidelse! sier dyreverner Siri Martinsen. NOAH svarer fremdeles på dine spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld viste TV 2 dokumentaren «Levende flådd». I usentimentale vendinger viser programskaperne hvordan hunder og katter flås for å lage pelsklær som selges blant annet i Norge. Schæferer flås levende i Kina og katter kveles langsomt i Filippinene, alt for å tilfredsstille forbrukerne kleskrav.

Siri Martinsen leder i NOAH - for dyrs rettigheter var på gatene i går for å dele ut flygeblader og oppfordre folk til å se dokumentaren. I formiddag er hun ute igjen.

- Jeg merker en stor endring i folks holdninger til pels. Vi blir møtt på en helt annen måte i dag enn for 10 år siden, sier Martinsen til Dagbladet.no.

Hun mener at bevisstheten rundt dyrs lidelser i pelsindustrien har ført til at folk flest er motstandere av pels.

- Kritikere mener at dyrevernere bryr seg mer om dyr enn mennesker?

- Det er en drøy påstand. Hvis du ikke bryr deg om dyr, hvordan kan du da bry deg om dine medmennesker, parerer Martinsen.

Fra klokka 13 i dag har Siri svart på spørsmåål. Klokka 17.30 overtok Odd Harald Eidsmo, som er daglig leder i NOAH! Du kan fortsatt sende inn spørsmål.

FLÅDD HUND: Siri Martinsen tror mange pelskjøpere ikke forstår lidelsene dyra har vært gjennom, og oppfordrer alle til å se kveldens dokumentar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling