Pence avgjorde med minste margin. La inn historisk stemme for å gjøre Betsy DeVos til ny utdanningsminister

La inn stemmen som Joe Biden ikke brukte i løpet av åtte år. 

HISTORISK: For å få Betsy DeVos til ny utdanningsminster, har Mike Pence allerede i sin tredje uke som visepresident, derfor gjort noe som tidligere visepresident Joe Biden aldri gjorde i løpet av sine åtte år i Det hvite hus. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
HISTORISK: For å få Betsy DeVos til ny utdanningsminster, har Mike Pence allerede i sin tredje uke som visepresident, derfor gjort noe som tidligere visepresident Joe Biden aldri gjorde i løpet av sine åtte år i Det hvite hus. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs visepresident Mike Pence har sagt at det vil være «en ære» å gjøre Betsy DeVos til ny utdanningsminister. I dag avgjorde han det hele med minst mulig margin.

Pence' stemme måtte til for å få henne godkjent med hårfin margin. Dette skal være første gang noensinne at visepresidenten har vært avgjørende for å godkjenne et amerikansk regjeringsmedlem, skriver NTB.

For å få det til, har han sin tredje uke som visepresident, derfor gjort noe som tidligere visepresident Joe Biden aldri gjorde i løpet av sine åtte år i Det hvite hus.

Pence la inn en såkalt «tie break»-stemme i Senatet, etter at det lå an til å bli uavgjort. At Pence la inn den spesielle stemmen er historisk.

Jevnt i Senatet

Til og med to republikanske senatorer, fra henholdsvis Alaska og Maine, sa på forhånd at de ville stemme imot DeVos.

Gjennom hele kampen for å få DeVos godkjent av Senatet har Det republikanske partiet forsøkt å lokke til seg en republikansk stemme til. I dag lyktes partiet med å levere en seier til Trump, i en kamp som var forventet å bli like tøff som den endte opp med å bli, skriver CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer