Pence drar til Tyrkia på kort varsel

USAs visepresident Mike Pence drar til Tyrkia innen 24 timer, opplyser en amerikansk tjenestemann tirsdag.

VISEPRESIDENT: Mike Pence avbildet under et pressetreff mandag der han fortalte at president Donald Trump hadde snakket med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan på telefon. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin
VISEPRESIDENT: Mike Pence avbildet under et pressetreff mandag der han fortalte at president Donald Trump hadde snakket med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan på telefon. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pence drar til Ankara for å legge press på Tyrkia. Formålet er å få i stand en våpenhvile i den tyrkiske offensiven mot syrisk-kurdisk milits, opplyser tjenestemannen.

- Vi ber om våpenhvile. Vi har mye på lager hvis Tyrkia ikke gir etter, sier president Donald Trump tirsdag, dagen etter at han kunngjorde sanksjoner for å presse Tyrkia.

Pence leder en delegasjon som også omfatter utenriksminister Mike Pompeo og USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O'Brien. I Ankara skal trioen møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på torsdag.

«Veldig bekymret»

Mandag kunngjorde Pence at han skulle dra til Tyrkia, men da uten å si når reisen ville finne sted.

Pence sa også mandag at Trump i en telefonsamtale ba Erdogan «stoppe invasjonen, inngå øyeblikkelig våpenhvile og innlede forhandlinger med kurdiske styrker i Syria».

Pence sa at han er «veldig bekymret for ustabiliteten i regionen» og sa at USA «ikke tolererer Tyrkias invasjon av Syria lenger».

Visepresidenten benektet mandag at Trump ga Tyrkia grønt lys til å gå inn i Syria da Trump kunngjorde at USA trekker soldatene sine ut av området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer