TALTE: USAs visepresident Mike Pence holdt tale til flere hundre amerikanske soldater og offiserer på Bagram Air Base i Afghanistan. Foto: Mandel Ngan / AP / NTB Scanpix
TALTE: USAs visepresident Mike Pence holdt tale til flere hundre amerikanske soldater og offiserer på Bagram Air Base i Afghanistan. Foto: Mandel Ngan / AP / NTB ScanpixVis mer

Mike Pence

Pence på hemmelig Afghanistan-besøk

Diskuterte USAs nylig kunngjorte strategi for å bryte ut av dødvannet i landets lengste krig.

USAs visepresident Mike Pence er på et uannonsert besøk i Afghanistan, der han besøker både amerikanske soldater og landets ledere.

Av sikkerhetsårsaker var besøket ikke gjort kjent på forhånd.

Pence møtte blant annet president Ashraf Ghani i Kabul torsdag. De diskuterte USAs nylig kunngjorte strategi for å bryte ut av dødvannet i landets lengste krig og drøftet kommende parlamentsvalg.

Vil fullføre

Pence overraskende førjulsbesøk var det første til Afghanistan av enten ham eller presidenten, og kom på et tidspunkt da Trump-administrasjonen har streket opp en vei for å få slutt på den 16 år lange krigen i Afghanistan.

- Vi er her for å fullføre dette, sa Pence til Ghani og hans regjeringsrådgiver Abdullah Abdullah i presidentpalasset i Kabul dit han ankom med helikopter.

Seinere holdt han tale til flere hundre amerikanske soldater og offiserer på Bagram Air Base.

- Jeg tror seieren er nærmere enn noen gang før. Det er på grunn av dere at vi alle er trygge. Det er på grunn av dere vi er fri. Det er på grunn av dere frihet har en framtid i Afghanistan og Amerika og over hele verden, sa en forkjølet Pence.

«Regional» strategi

Visepresidenten ble orientert av den militære ledelsen, inkludert general John Nicholson, USAs øverste militære leder i Afghanistan.

Det hvite hus har beskrevet den nye planen i Afghanistan som en «regional» strategi som tar sikte på å utvikle samarbeid mellom andre sørasiatiske nasjoner.

(©NTB)