Pences stabssjef testet positivt for corona

USAs visepresident Mike Pences stabssjef og nærmeste rådgiver har testet positivt for coronaviruset, bekrefter Det hvite hus.

SMITTET: USAs visepresident Mike Pences nærmeste rådgiver har testet positivt for coronaviruset. Foto: Drew Angerer / Getty Images North America / AFP / NTB
SMITTET: USAs visepresident Mike Pences nærmeste rådgiver har testet positivt for coronaviruset. Foto: Drew Angerer / Getty Images North America / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marc Short, Pences stabssjef og nærmeste rådgiver, testet positivt for viruset lørdag.

Pence og kona Karen Pence testet begge negativt samme dag, opplyser pressesekretær Devin O’Malley.

- Visepresident Pence og Ms. Pence testet begge negativt for covid-19 lørdag og er ved god helse, sier O’Malley.

Visepresidenten endrer ikke sin innholdsrike reiseplan i valginnspurten som følge av smittetilfellet, forteller han.

TRUMPS MUR?: Ikke helt. Dette er Trumps «luremur». Video: Emilie Rydning og Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

- Pence vil, i samråd med legestaben i Det hvite hus og samsvar med retningslinjene for uunnværlig personell som har vært i kontakt med en smittet person, fortsette sine planlagte gjøremål, sier pressesekretæren.

Ifølge retningslinjene som O’Mally viser til, må Pence sjekkes nøye for symptomer og bruke munnbind, noe han ble sett med da han returnerte til Washington etter en dag med valgkamparbeid, skriver NTB.

Short arbeidet som president Donald Trumps juridiske rådgiver fra 2017 til 2018. I 2019 tiltrådte han stillingen som stabssjef og nærmeste rådgiver for visepresidenten.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer