Pendler-bil i New York

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg fikk stukket en lapp i hånda, så bildet av den vesle, pussige bilen og ble interessert, sier Michael Fackler, som denne uka blir en av de første Think-pendlerne i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

New York Power Authority, som er delstatens energimyndighet, skal leie ut 100 norskbygde Think-Forder til interesserte pendlere i USAs største prøveprosjekt med elektriske, forurensingsfrie pendlerbiler. NYPA driver allerede 250 elektriske kjøretøyer av ulike størrelser, fra busser til små postbiler.

Michael Fackler, som arbeider i et shippingselskap på Madison Avenue midt på Manhattan og tar toget dit fra White Plains, er en av de som har meldt seg på Think-prosjektet. Han bor bare fire kilometer fra sin togstasjon og er en ideell Think-bruker.

- Jeg liker konseptet, men for å være helt ærlig likte jeg minst like godt at det følger med en fast parkeringsplass på stasjonen, sier Fackler.

Elektrisk

Brian Warner, pressetalsmann for NYPA, sier at Think-prosjektet er en ny og lovende del av NYPAs prosjekt for å bruke elektrisitet til å redusere forurensingen.

- Mange familier har to og tre biler og bruker den eldste bilen til og fra stasjonen. De er ikke klar over det selv, men den bilen forlater aldri nærområdet. Vi tror Think-bilen er en god erstatning for den andre eller tredje familiebilen, sier Brian Warner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.