RAMMET: Togkaos rammer titusenvis av reisende. Foto: NTB Scanpix
RAMMET: Togkaos rammer titusenvis av reisende. Foto: NTB ScanpixVis mer

Pendlerforening raser mot togstans til uka: - De gir blaffen i at pendlerne eksisterer

Beregn god tid denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kommende uke blir en røff uke for de som pendler inn til Oslo. Da blir det nemlig omfattende arbeider på flere togstrekninger.

Det er følgende strekninger som vil bli stengt for togtrafikk hele uke 31:

Oslo S - Bryn, Oslo S - Grefsen, Oslo S - Ski og Oslo S - Lillestrøm.

Pendlerforeningen raser

Styreleder i Pendlerforeningen i Østfold og Follo raser mot NSB, og mener det er umulig å snakke med dem.

- De gir blaffen i at pendlerne eksisterer i det hele tatt. Vi har forsøkt å få ordnet forholdene og fått lagt til rette for at de som pendler skal få maks oppmerksomhet, sier Willy Frantzen til Dagbladet.

Han mener at buss for tog-løsningen som NSB har ikke er tilfredsstillende og at det er et ansvar både NSB og myndighetene må ta.

- De må ha et bussystem som har prioritet i trafikken og blir prioritert i Oslo. Det burde være absolutt høyeste beredskap fra politi og veivesenet; det å få mennesker fram til arbeid, sier Frantzen.

- Pendlerne burde fått reise gratis, men de tar fullt betalt, sier Frantzen.

Han er frustrert fordi han mener det er meningsløst å litt etter litt utbedre den gamle togstrekningen i stedet for å bygge ny.

- Når du skal bygge et høyhus så bygger du ikke det oppå et trehus det bor mennesker, sier Frantzen for å illustrere poenget sitt.

Omfattende arbeid

Jernbaneverket har i sommer drevet med omfattende arbeid, og det er det som nå gjør at de fire togstrekningene er stengt til uka.

- Vanligvis forsøker vi å legge denne typen arbeid til fellesferien, men noe arbeid er såpass omfattende at vi må bruke seks uker på dette, sier Kjell Bakken i Jernbaneverket til Dinside.

NSB innrømmer at uka blir krevende. Kommende uke er det svært mange reisende inn og ut av Oslo. Fellesferien er over, i tillegg til at Norway Cup pågår.

Derfor anbefaler NSB folk å reise til andre tider om de kan, informere arbeidsgiver og å beregne ekstra reisetid.

- Vi fraråder de reisende å sette seg i bilen, det vil bare bidra til å forlenge køene inn til Oslo, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB Gina Scholz.

For tiden pågår også rehabiliteringen av Brynstunnelen i Oslo. Tunnelen ligger så tett på de andre store kryssene i Oslo at store kødannelser der fort kan få store konsekvenser for trafikken også på andre veier.

- Har gått fint

Arbeidene begynte i mars, og ifølge trafikkoperatør i Statens Vegvesen, John Slinning, har det gått ganske bra så langt.

- Det har gått fint. Det har vært et par helger der det har vært helt stengt, og det har jo bydd på utfordringer. Og det er jo kø, men det har ikke vært voldsomt, sier Slinning.

Han sier det er vanskelig å forutsi hvordan trafikken blir denne uka, men at en at en bieffekt av arbeidet med togstrekningene kan bli at flere tar bilen. Noe som igjen kan føre til mer kø.