Pene Franco mot rike Silvio

I går kveld ble det satt sluttstrek for valgkampen i Italia med et siste forsøk fra Francesco Rutelli og Silvio Berlusconi på å overbevise velgerne i Roma og Napoli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to blokkene «Oliventre-alliansen» og «Frihetens hus» har nærmet seg hverandre de siste dagene. Berlusconis «Frihetens hus» leder nå med bare 3- 4 prosent.

Pen mot rik

Det var i 1994 den knapt førti år gamle radikale borgermesteren i Roma, Francesco Rutelli, sto som beskytter for den store Gay Pride-paraden i byen. Hyllet av homsene opprettet han et eget kommunalt kontor som skulle ivareta de homofiles rettigheter.

I morgen trenger Rutelli hjelp fra millioner andre enn de homofile italienske velgerne for å slå Silvio Berlusconi i kampen om statsministerposten i Italia.

Den italienske valgkampen er blitt kalt den pene mot den rike. Fram til i nå ser det ut til at det i italiensk politikk er viktigere å være rik enn pen.

13 minutter

Francesco Rutelli ble generalsekretær i Det radikale parti allerede som 26-åring, da partiet førte en vellykket kamp mot den strenge italienske abortloven. Seinere flyttet han over til De grønne, og ble valgt inn i parlamentet 29 år gammel. Ti år seinere ble han valgt til borgermester i Roma og er nå medlem av det EU-vennlige, men lille, partiet Democratici.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer