- Penga først,

FARSUND (Dagbladet): Steffen Olsen (17) fra Farsund ble slått i hodet med et jernvåpen under en fest natt til søndag. Striblødende fra et stort sår i hodet klarte han å ta seg til legevakta. Men legen nektet å hjelpe ham før han fikk penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det oppsto en slåsskamp på festen jeg var på, og jeg fikk et slag i hodet med et jernvåpen. Jeg besvimte, men fikk hjelp av en kamerat som ringte etter en lege. Legen møtte oss på legekontoret i Farsund en liten stund seinere, sier Steffen.

- Han spurte om jeg hadde penger, og jeg fortalte at jeg hadde mistet alt i slåsskampen. Da ga han klar beskjed om at jeg ikke kunne få gratis behandling. Selv om han innrømmet at hans medisinske vurdering var at såret måtte sys. Så sa han at vi måtte gå, forteller 17-åringen.

Nektet igjen

Steffen og kameraten tok da kontakt med politiet. Men også overfor politifolkene nektet legen å behandle ungdommen før han fikk betalt.

Politiet kjørte Steffen hjem til foreldrene. Da faren la pengene på bordet, ble endelig såret sydd med åtte sting.

- Legen fortalte også gjentatte ganger om hvor ubehagelig det var å bli vekket om natta, forteller Steffen.

Det lyktes ikke Dagbladet å få tak legen i går. Til Farsunds Avis sier han:

- Bare et lite sår

- Dette var ikke en alvorlig skade. Det var bare et bitte lite sår. Når så personen ikke hadde penger, behandlet jeg ham ikke. Folk kan ikke komme og tro at det skal bli gjort gratis. Når de har penger til fest, må de også kunne betale legen.

Nå vurderer Steffens foreldre å klage legen inn for fylkeslegen. Assisterende fylkeslege Tore W. Sten i Vest-Agder sier til Dagbladet at leger har plikt til å yte øyeblikkelig hjelp.

<B>HØL I HUE:</B> Steffen Olsen ble slått ned lørdag. Han ble sjokkert da legen ikke ville hjelpe ham.