Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Penga strømmer inn for asyl-brødrene

Hero-brødrene Adolfsen er rike på asyl.

ASYLBRANSJEN ER GOD BUTIKK: Kristian og Roger Adolfsen gjør suksess med asyldriftsselskapet Hero Norge AS. FOTO: INGAR STORFJELL
ASYLBRANSJEN ER GOD BUTIKK: Kristian og Roger Adolfsen gjør suksess med asyldriftsselskapet Hero Norge AS. FOTO: INGAR STORFJELL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Asylmottak er god business. Og et brødrepar har gjort det bedre enn noen andre.

Kristian og Roger Adolfsen eier asylmottak-selskapet Hero Norge AS. Og de gjør det veldig bra. Inntektene deres, ifølge skattelistene som ble offentliggjort i natt, fører dem til inntektstoppen blant de 50 personene med høyest inntekt i 2014, ifølge Skatteetaten.

Lillebror Roger Adolfsen står oppført med en inntekt på nesten 52 millioner kroner, mens storebror står oppført med en inntekt i overkant av 37 millioner kroner. Ifølge skattelistene har de en formue på henholdvis 124 og 103,5 millioner kroner.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med brødrene i løpet av de siste dagene.

Brødrene kjøpte driftsselskapet Hero Norge AS i mars 2014 for 200 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Administrerende direktør i selskapet, Tor Brekke, sa i en større reportasje om asylbransjen i Finansavisen lørdag at Hero Norge AS kanskje vil omsettes for 750 millioner kroner i år. Han forklarer overfor avisa at asylmottak er lavmarginbusiness. UDI setter driften ut på anbud og det er mer enn 38 forskrifter et asylmottak skal forholde seg til.

Selv med flyktningstrømmen fra Syria til Europa, tror ikke Brekke det vil dukke opp mange nye asylmottak i Norge. Til Aftenposten uttalte han for en måneds tid siden:

- Det er lett å lage retorikk på det å tjene penger på flyktninger og mennesker i nød. Vi synes en del av det perspektivet er urettferdig og blir litt simpelt. At store og økonomisk solide aktører driver i denne bransjen, gjør at vi kan satse på kvalitetsheving og opplæring. Jeg tror vi har spilt en veldig viktig rolle i utviklingen av fagfeltet, sa direktør Brekke til avisa.

- Jeg aner ikke hvor stor asyltilstrømningen til Norge vil bli. Jeg overlater prognosemakeriet til UDI, og så vil vi forsøke å levere i henhold til de behovene de melder, sier Adolfsen i reportasjen i Finansavisen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Brødrene Adolfsen er ikke bare involvert i asylbransjen og er dypt inne i hotellbransjen, eiendom og barnevern-institusjoner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling