Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Penge-galoppen

Bredskuldret og i godt humør ruslet hesteeier Christen Sveaas ut av paddocken under Oslo Grand Prix sammen med kollega Jan Petter Sissener. Bare minutter før hilste den mediesky milliardæren på Carl I. og Eli Hagen på Stallkro-tribunen. - Her er det alltid hyggelig, sier Christen Sveaas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Penger, glamour og raske hester er stikkord når norske finanskjendiser flokker seg rundt hestene i Norsk Derby. Historiene er mange om kontrakter og bekjentskap som er inngått på Øvrevoll galoppbane i Bærum.

I går var den mediesky delen av finanseliten igjen samlet rundt veddeløpsbanen.
- Alle rikingene sitter der oppe, sier en tilskuer og peker mot Stallkroa.

Carl Ivar og Eli

Like etter reiser en rakrygget Christen Sveaas seg fra innerste bord. Med Gucci-solbriller og paraplyen i hånda rusler han ned fra hedersplassen til paddocken der hestene defilerer før hvert løp. I trappa møter han Carl I. Hagen og kona Eli. Sveaas er raskt framme med hånda for en høflig hilsen.

- Hest er bare hobby for meg, men det er jo klart man møter mange spennende mennesker på et slikt sted, medgir Sveaas.

IT-milliardæren har vært fast gjest på Øvrevoll siden barneåra. Et av de mest prestisjefylte løpene er Marit Sveaas minneløp som Christen Sveaas tok initiativet til for noen år siden.

Skuffet hesteeier

- I år skal jeg ikke dele ut premien. Den oppgaven er det min niese som tar seg av, sier Sveaas. Nede i paddocken møter han mekler Jan Petter Sissener. De to er medeiere i hesten True Blue Victory som stiller til start i Marit Sveaas minneløp.

- Vi skal nok ikke ha for store forhåpninger, sier Sissener.

Det var nok bra, for hesten True Blue Victory var langt unna seier. - Hvor ble det av Chris? undrer Sissener. Mens mekleren står skuffet igjen på sidelinja triumferer Sveaas bredskuldret på seremoniplass og bivåner premieutdelingen.

- Det gikk da ikke så galt, kommenterer Sveaas til noen forbipasserende før han igjen rusler opp på Stallkroa.

Penger til hesteftr

Selv om hest bare er hobby for IT-milliardæren, skulle både han og Sissener gjerne hatt en kandidat til den gjeveste prisen i Oslo Derby.

Einar Nagell-Erichsen, som er blitt styrtrik på Schibsted-aksjer, har gjennom en årrekke satset store penger på hester. Nå begynner driften av stutteriet hans på Borre Hovedgård å gå i balanse. Men også Nagell-Erichsen insisterer på at hest bare er hobby.

- Det er lov å bruke hodet og investere riktig likevel, sier han godt fornøyd etter at hans hest, Daunting Lady, løp inn 50 000 kroner i oppvarmingsløpet før Norsk Derby.

- Det holder jo til ftr, sier Nagell-Erichsen. Penger til havre innkasserte også Subaru-importør Nils Petter Gill og kunsthandler Tor Arne Uppstrøm, som eier Barrier Reef. Den var helt uslåelig.

- Dette har jeg drømt om i alle år. Det er vanvittig deilig, sa Gill, som i går kveld heiste seiersdekkenet i flaggstanga på Øvre Baastad Gård i Asker.

BANK I HATTEN: Line Kjos med penger i en unik toppkreasjon.
SPENT HESTEEIER: Derby-dagen er nesten eneste gangen i året IT-milliardær Christen Sveaas lar seg fotografere. I går storkoste han seg i paddocken.