Pengeavsløring skaper trøbbel

Nå skal britiske myndigheter vurdere om Boris Johnson bør etterforskes for penger gitt til hans gode venn Jennifer Arcuri.

VENNER: Boris Johnson og Jennifer Arcuri omtaler seg selv som gode venner. Johnson skal blant annet ha besøkt hennes leilighet flere ganger da hun bodde i London. Nå kan statsministeren havne i hardt vær på grunn av offentlig pengestøtte Arcuri mottok. Foto: Rex / NTB Scanpix
VENNER: Boris Johnson og Jennifer Arcuri omtaler seg selv som gode venner. Johnson skal blant annet ha besøkt hennes leilighet flere ganger da hun bodde i London. Nå kan statsministeren havne i hardt vær på grunn av offentlig pengestøtte Arcuri mottok. Foto: Rex / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Boris Johnson blir møtt med stadig tøffere krav fra sine politiske motstandere om at han må trekke seg på grunn av brexit-kaoset i landet.

Han har annonsert at Storbritannia skal ut av EU innen 31. oktober, selv om de ikke får til en avtale med EU. Flertallet i parlamentet krever utsettelse eller Johnsons avgang.

Gode venner

Det er ikke bare her statsministerens presses. Også hans periode som ordfører i London mellom 2008 og 2016 er nå under lupen.

Avisa Sunday Times melder at den tidligere modellen og tech-gründeren Jennifer Arcuri (34) fikk hundretusenvis av offentlige kroner i støtte til oppstartsbedrifter, blant annet gjennom fond styrt av borgermesterens kontor i London.

Hun skal også ha fått delta på tre handelsoppdrag til utlandet ledet av Johnson.

Tidligere denne uka ble det klart at lokale myndigheter i London skulle se på saken. Nå har de oversendt den til britenes svar på Spesialenheten for potensiell etterforskning, skriver The Guardian.

Politiorgan tar saken

De viser til et brev sendt til statsministeren fra en tjenestemann i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer