Lørenskog-saken

Pengebruken stuper

Etterforskningen av Lørenskog-saken har kostet politiet 27 millioner i ekstrakostnader. I år er summen redusert til en brøkdel.

ANDRE TIDER: I 2020 hadde politiet omkring ti millioner kroner i ekstrakostnader knyttet til Lørenskog-etterforskningen. Foto: Terje Pedersen / NTB
ANDRE TIDER: I 2020 hadde politiet omkring ti millioner kroner i ekstrakostnader knyttet til Lørenskog-etterforskningen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LØRENSKOG (Dagbladet): Utenfra har det kanskje sett stille ut, men hos politiet jobber fremdeles mellom 20 og 30 personer på spreng for å løse Lørenskog-saken. Det store spørsmålet om hva som skjedde med Anne-Elisabeth Hagen da hun forsvant fra sitt hjem i Sloraveien 4 for tre år siden, står fremdeles uløst.

Men i løpet av de tre årene etterforskningen har pågått, har regningen blitt enorm. Bare ekstrakostnadene knyttet til etterforskningen har passert 27 millioner kroner. Men det siste året har det skjedd noe i jakten på et svar på hva som skjedde med kona til milliardær Tom Hagen. Nå stuper pengebruken hos politiet.

Tall Dagbladet har fått oppgitt, viser at det så langt i 2021 har gått omkring 700.000 kroner til overtid og ekstrakostnader i forbindelse med saken.

Kontrasten til den innledende fasen og fjoråret er enorm. Både i 2019 og 2020 var de årlige merkostnadene på drøye 10 millioner kroner.

- En annen fase

Påtaleansvarlig for Lørenskogsaken, Gjermund Hanssen, understreker at den kraftige nedgangen i ekstrakostnader ikke betyr at etterforskningen på noen måte har stoppet opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer