Lørenskog-saken

Pengebruken stuper

Etterforskningen av Lørenskog-saken har kostet politiet 27 millioner i ekstrakostnader. I år er summen redusert til en brøkdel.

ANDRE TIDER: I 2020 hadde politiet omkring ti millioner kroner i ekstrakostnader knyttet til Lørenskog-etterforskningen. Foto: Terje Pedersen / NTB
ANDRE TIDER: I 2020 hadde politiet omkring ti millioner kroner i ekstrakostnader knyttet til Lørenskog-etterforskningen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LØRENSKOG (Dagbladet): Utenfra har det kanskje sett stille ut, men hos politiet jobber fremdeles mellom 20 og 30 personer på spreng for å løse Lørenskog-saken. Det store spørsmålet om hva som skjedde med Anne-Elisabeth Hagen da hun forsvant fra sitt hjem i Sloraveien 4 for tre år siden, står fremdeles uløst.

Men i løpet av de tre årene etterforskningen har pågått, har regningen blitt enorm. Bare ekstrakostnadene knyttet til etterforskningen har passert 27 millioner kroner. Men det siste året har det skjedd noe i jakten på et svar på hva som skjedde med kona til milliardær Tom Hagen. Nå stuper pengebruken hos politiet.

Tall Dagbladet har fått oppgitt, viser at det så langt i 2021 har gått omkring 700.000 kroner til overtid og ekstrakostnader i forbindelse med saken.

Kontrasten til den innledende fasen og fjoråret er enorm. Både i 2019 og 2020 var de årlige merkostnadene på drøye 10 millioner kroner.

- En annen fase

Påtaleansvarlig for Lørenskogsaken, Gjermund Hanssen, understreker at den kraftige nedgangen i ekstrakostnader ikke betyr at etterforskningen på noen måte har stoppet opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.