Pengefalsk avdekket i asylkontroll

Over 40 ulovlige innvandrere skal være tatt så langt i «Operasjon Advent». Politiet har avdekket både svart arbeid og pengefalsk under aksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV 2 skal over 40 ulovlige innvandrere være pågrepet så langt i «Operasjon Advent». Av disse skal 23 være pågrepet i Oslo siden aksjonen startet mandag. Politiet vil ikke bekrefte tallene.

- Vi kan ikke kommentere fortløpende antall. Disse tallene skifter ved at noen personer sjekkes ut og andre kommer i tillegg. Det er stor aktivitet for tiden og det er vanskelig å være etterrettelig med nøyaktige tall til enhver tid. Hvis vi oppdager større ting, vil vi gå ut med det, ellers ikke, sier seksjonssjef Runar Kvernen i politidirektoratet til NTB.

Politier har avdekket flere andre ulovlige forhold, skriver Nettavisen.

- I dag har det vært flere forhold som pengefalsk, butikktyveri og ulovlig arbeid. Dette kommer som et resultat av aksjonen. I tillegg til ulovlig innvandring, er det også andre forhold som avdekkes, sier Kvernen.

Storkontroll ved Svinesund

Det har vært flere storkontroller ved svenskegrensa. Det er ikke uvanlig at opersoner som har søkt asyl i Sverige kommer til Norge. Politiet stoppet alle mistenkelige kjøretøy som var på vei fra over Svinesund og andre grenseoverganger i Østfold.

En kvinne fra Soamlia som kom med buss fra Göteborg ble bortvist, det samme ble en bosnisk mann som kom med privatbil. De er begge bosatt i Sverige, men hadde ikke sine pass med seg, slik det er påkrevd når de ikke er svenske statsborgere.

Mannen fra Pakistan som politiet først mistenkte for å være illegal flyktning i Norge, viste seg å ha oppholdstillatelse i Danmark. Alt i alt sjekket politiet 27 utlendinger ved Svinesund onsdag kveld, opplyser politibetjent Jon Petter Frimann i Østfold politidistrikt til NTB.

Østeuropeiske biler

Ifølge øyenvitner NTB har snakket med, ble samtlige biler med østeuropeiske skilt stanset. Det samme gjaldt tomme biler med bare en mannlig sjåfør. De fleste bussene ble også stoppet i storkontrollen, som startet ved 17-tida og pågikk hele kvelden.

(Dagbladet.no/NTB)

STORKONTROLL: Politimester i Østfold, Otto Sterk ledet den omfattende aksjonen etter ulovlige innvandrere, sprit og narkotika ved Svinesund i kveld.