Pengefeber i Bergen

Posten i Bergen gikk i går offentlig ut og etterlyste eieren av en konvolutt med mye penger. Det ga telefonstorm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Det har vært en spesiell dag på jobben, sier Eva Simonsen ved postterminalen i Bergen til Dagbladet.

Ved tretida i går ettermiddag hadde et 70-tall bergensere ringt til Posten for å gjøre seg attraktive i forhold til dagens funn i byen - en konvolutt med penger uten avsender eller mottaker. Simonsen vil ikke ut med hvor mye penger det er snakk om, eller noe om konvoluttens form og farge.

Da vil telefonen antakelig bli rødglødende.

Dagens dårligste

- Det har vært litt vittig. Den mest fantasifulle var han som hadde kjøpt en stjålet bil. Og så lurte han på om pengene kanskje kunne være fra selgeren, på grunn av hans dårlige samvittighet. Han fikk ikke ut pengene.

Videre var det en som ringte med en teori om at dette var penger til TV-aksjonen.

- At pengene var gitt anonymt. Men det har vi opplevd før. Bare at da har det alltid stått mottakers navn på konvolutten. Ellers har det vært telefoner på vegne av eldre mennesker, forsikringsselskap har ringt, politi og ulike firmaer, forteller Simonsen.

Også hennes kollega Harald Henne sto oppført som kontaktperson for pengedramaet, og fikk et par mentale oppstivere fra ivrige telefonister:

- Blant annet var det en synsk dame som tok kontakt via Postens kontaktsenter i Kristiansand tidlig i morges. Hun så klart for seg at brevet lå inne på postkontoret. Men nå var det bare slik at det lå på postterminalen, et helt annet sted. Og da hadde vi alleredegått ut på radio om hvor konvolutten lå. Damen mente også at det var penger fra et narko-oppgjør.

Har logo

- Og så hadde jeg en telefon fra en som sa han var journalist. Han var veldig opptatt av beløpet - og spurte blant annet om innholdet rakk til en sydentur. Jeg har sterke mistanker om at han ikke var journalist.

Posten opplever stadig at penger forsvinner for folk. Ved å offentliggjøre etterlysningen gikk de utenom det som er rutinen i slike saker.

- Vi ville forsøke det på denne måten nå. Det er verdt å se om det kan gå. Sannsynligvis er det et fortvilet menneske som er årsak til dette. Og det har også vært mange seriøse telefoner i dag, fra ærlige mennesker som har mistet penger. Men det er ganske pussig at vi ikke har funnet rette vedkommende ennå, sier Henne.

Hvordan konvolutten ser ut er selvfølgelig strengt hemmelig, men Dagbladet kan avsløre:

Den har logo.

Om ikke rette eier snart kan si de magiske ord til Bergen postterminal, vil pengene bli overlevert til politiet som hittegods.

Men lotteriet holder ennå åpent noen dager.

MÅ HA DEM - BARE MÅ HA DEM: Eva Simonsen vil av naturlige grunner ikke vise fram den mystiske pengekonvolutten ved Bergen postkontor. I går ringte mange bergensere for å få kloa i pengene. <P>