KRISERAMMET: Styret i Det internasjonale pengefondet, IMF, har godkjent et kriselån til Hellas på 30 milliarder euro. Her sitter en demonstrant ved siden av en plakat som ber om en europeisk løsning på uføret. Foto: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE / SCANPIX
KRISERAMMET: Styret i Det internasjonale pengefondet, IMF, har godkjent et kriselån til Hellas på 30 milliarder euro. Her sitter en demonstrant ved siden av en plakat som ber om en europeisk løsning på uføret. Foto: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE / SCANPIXVis mer

Pengefondet godkjenner lån til Hellas

Låner det kriserammede landet 30 milliarder euro. Samtidig er EUs finansministre samlet i Brussel for å bli enige om nye tiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Styret i Det internasjonale pengefondet, IMF, har godkjent et kriselån til Hellas på 30 milliarder euro.

Lånet inngår i en redningspakke på 110 milliarder euro som eurosonen vedtok fredag for å hindre at den greske økonomien går over ende. IMF-lånet er et såkalt stand-by-lån og strekker seg over tre år.

Styret i IMF vedtok lånet samtidig som EUs finansministre er samlet i Brussel for å bli enige om nye tiltak for hvordan økonomien i Hellas, og andre kriserammede euroland, kan hjelpes på rett vei.

(NTB)