Pengefondet kan låne 54 milliarder kroner av Norge

Det internasjonale valutafondet (IMF) kan låne inntil 54 milliarder kroner av Norges Bank, sier regjeringen i revidert budsjett.

FÅR LÅN: IMF-direktør Christine Lagarde har grunn til å smile. Fondet får låne 54 milliarder av Norge. Foto: REUTERS/Osman Orsal
FÅR LÅN: IMF-direktør Christine Lagarde har grunn til å smile. Fondet får låne 54 milliarder av Norge. Foto: REUTERS/Osman OrsalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Norges bidrag ble kjent tidligere i år, men beløpet blir først bekreftet i det reviderte budsjettet regjeringen la fram tirsdag.

- Mange av Norges nære handels- og samarbeidspartnere er nå i en økonomisk vanskelig situasjon. Arbeidsledigheten er høy i mange land, særlig blant ungdom. Det er viktig med innsats på flere felt for å skape ny vekst og sysselsetting, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Johnsen tilbød summen til IMF-direktør Christine Lagarde allerede i desember i fjor, men med forutsetning om at lånet inngår i en større internasjonal innsats. Den forutsetningen er nå oppfylt, mener Finansdepartementet. (©NTB)