PÅGREPET I:  Forbipasserende på fortauet til Kirkevein rett ved Ullevål sykehus ble nærvitner til politiaksjonen ved 12.30-tiden. Her er den ene av de to mennene som er mistenkt for frihetsberøvelse. MMS-FOTO: 2400-TIPSER.
PÅGREPET I: Forbipasserende på fortauet til Kirkevein rett ved Ullevål sykehus ble nærvitner til politiaksjonen ved 12.30-tiden. Her er den ene av de to mennene som er mistenkt for frihetsberøvelse. MMS-FOTO: 2400-TIPSER.Vis mer

Pengeinnkrevere dumpet mørbanket offer i veien

Mann (22) bundet med tau og bind for øynene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av en halv time fra 12-tiden fikk politiet i Oslo oppklart det som ligner på et kidnappingsdrama eller et oppgjør i det kriminelle miljøet.

Det startet med meldinger til politiet klokka 12 fra vitner som så en mann bli tvunget inn i en bil av to menn i Ole Vigs gate på Majorstua.

Bundet med tau - Vitnene så at mannen var bundet med tau rundt hender og føtter og bind for øynene. De fikk også med seg registreringsnummeret på bilen, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Et kvarter etter at politiet hadde startet jakten på bilen, kom en ny vitnemelding fra Kjelsås om en mann som lå bastet og bundet i Saturnveien.

Og klokka 12.30 oppdaget politiet den etterlyste bilen i Kirkeveien ved Ullevål sykehus. En politibil blokkerte veibanen, ifølge Dagbladets vitner, ved krysset Kirkeveien/Sognsveien.

To menn ble lagt i jern.

Kraftig banket opp - Mannen som ble dumpet på Kjelsås, var kraftig banket opp. Han er kjørt til legevakt. Det er en 22 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse, sier operasjonsleder Finn Belle.

De to mennene som er pågrepet og mistenkt for frihetsberøvelse, er begge kjenninger av politiet.

Politiets første teori er at dette dreier seg om pengeinnkreving.

 PÅGREPET II:  Den ene av de to mennene som er mistenkt for frihetsberøvelse, blir påsatt håndjern etter at fluktbilen ble stanset i en stor politiaksjon i krysset Kirkeveien/Sognsveien. MMS-FOTO: 2400-TIPSER.
PÅGREPET II: Den ene av de to mennene som er mistenkt for frihetsberøvelse, blir påsatt håndjern etter at fluktbilen ble stanset i en stor politiaksjon i krysset Kirkeveien/Sognsveien. MMS-FOTO: 2400-TIPSER. Vis mer