Pengeinnkrevere på to hjul

Sentrale personer i den beryktede MC-gjengen Bandidos har startet pengeinnkrevingsfirmaet Bandidos Kapital & Invest. Politiet i Drammen advarer mot virksomheten, og ber folk som blir kontaktet av pengeinnkrevere fra Bandidos kontakte politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De skal gjøre store penger på gjeldskrav som de kjøper opp billig og inndriver selv, skriver Aftenposten i dag. Det nye firmaet har hovedkontor i Drammen, en by hvor Bandidos er beryktet fra før. Politiet er skeptiske til det nye firmaet.

- Vi har foreløpig mottat én anmeldelse fra en person som ble oppsøkt hjemme av folk fra Bandidos. Dette er jo en form for torpedovirksomhet. Det er ikke slik pengeinnkreving skal foregå, og de som får slike krav bør kontakte politiet, sier politiførstebetjent Embret Arntsen ved Drammen politikammer til Dagbladet.

Politiet i Drammen har registrert at motorsykkelmiljøet har trappet opp virksomheten i det siste. Bandidos Kapital & Invest er den siste offensiven fra MC-gjengen.

- Mye penger

Styreformann og daglig leder i det nye firmaet Tommy Haugen bedyrer imidleritid at Bandidos Kapital og Invest er et seriøst firma.

- Vi kommer ikke til å kjøpe opp utestående fordringer fra vanlige folk, men konsentrerer oss om firmaer og enkeltpersoner med store ressurser. Vi vil kjøpe opp fordringer der andre ligger unna. Det ligger mye penger i denne form for virksomhet, sier Haugen til Aftenposten.

Selv om det nye firmaet ifølge Brønnøysundregisteret bare er seks dager gammelt, ble MC-gjengen allerede i sommer politianmeldt for trusler i forbindelse med pengeinnkreving.

Toppsjefen i Bandidos-hierarkiet, dansken Michael Garcia Lerche Olesen er et av styremedlemmene i selskapet. «Lerche» hoppet av fra Hells Angels i Danmark, og gikk over til Bandidos. «Lerche» kom ut i bare trusen av ruinene da Bandidos-hovedkvarteret i Drammen ble sprengt til himmels sammen med en isfabrikk og en tilfeldig bilist. «Lerche» var et sannsynlig mål for bomben. Også de to andre styremedlemmene er tilknyttet Bandidos.

Følte seg truet

Sven Stenvaag i Bedre Bygg entreprenørfirma er et av selskapets første «kunder».

- Da Bandidos sendte pengekrav ble jeg livredd, sier Stenvaag til Aftenposten.

- Senere kom en person fra Bandidos og overleverte en faktura. Klart jeg følte meg truet, sier Stenvaag.

Han har en tvist gående med Arne Røine rørleggerfirma om 200000 kroner. Denne gjelden har Bandidos-selskapet kjøpt opp. Stenvaag har nå anmeldt rørleggerfiramet for å solgt gjelden.

Tommy Haugen forteller at Bandidos Kapital og Invest også har planer om å starte annen inntektsbringende næringsvirksomhet, men Haugen vil ikke utdype planene nærmere overfor Aftenposten.

- Du har ikke noe med hva vi investerer i, er Haugens kommentar.

Selskapet har allerede fått opp en hjemmeside på internett, der de reklamerer for sine tjenester:

«Vi overtar utestående fordringer, og løser ditt problem. Ta kontakt!»

PROFITT: Bandidos vil tjene penger på andres gjeld.