- Pengeinnkrevere tatt for drapstrusler

To menn ble fredag i Bergen forhørsrett varetektsfengslet i én uke etter at de skal ha truet med å drepe en 48-åring og familien hans i forbindelse med inndriving av gjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Bergens Tidende ble de to mennene på henholdsvis 35 år og 41 år pågrepet natt til fredag i en bil hvor politiet fant en pistol med åtte patroner i magasinet og 100 gram dynamitt med fenghetter og kobbertråd. 35-åringen var i tillegg ikledd en politijakke.

Mennene ble pågrepet etter at en 48 år gammel mann i Fana i flere dager hadde blitt truet og bedt om å betale en gjeld på 30.000 kroner som han skal skylde et transportfirma i Oslo.

Ifølge avisen skal mannen ha blitt truet ansikt til ansikt og på telefon. Truslene ble grovere for hver dag som gikk, og mannen fikk også beskjed om at gjelden steg med 10.000 kroner dagen hvis han ikke betalte. 48-åringen hadde selv gitt beskjed om at han ikke var i stand til å gjøre opp for seg. Da de to mennene angivelig truet med å drepe mannen og familien hans hvis han ikke innfridde kravene, varslet han politiet.

De to mennene nektet i retten for å ha drevet torpedovirksomhet, og forklarte at innkrevingsoppdraget kun gikk ut på å snakke med 48-åringen, hente et mindre pengebeløp, samt sette opp et gjeldsbrev i fred og fordragelighet.

(NTB)