Pengeinnsamler tilbød personlige møter med David Cameron for 250.000 pund

Nå har Det konservative partiets pengeinnsamler Peter Cruddas trukket seg.

DØR-MØTE: Storbritannias statsminister David Cameron har tidligere fordømt «makt-fiske etter penger og en koseklubb på toppen som tar avgjørelser ut fra egne interesser». Nå møter han seg selv i døra etter avsløringer om Det konservative partiets pengeinnsamler Peter Cruddas. Her er Cameron under en tale på det skotske konservative partiets konferanse i Troon i Skottland for to dager siden. Foto: REUTERS/David Moir
DØR-MØTE: Storbritannias statsminister David Cameron har tidligere fordømt «makt-fiske etter penger og en koseklubb på toppen som tar avgjørelser ut fra egne interesser». Nå møter han seg selv i døra etter avsløringer om Det konservative partiets pengeinnsamler Peter Cruddas. Her er Cameron under en tale på det skotske konservative partiets konferanse i Troon i Skottland for to dager siden. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias statsminister David Cameron har fått et ublidt møte med seg selv i døra, etter Sunday Times pinlige avsløring av Det konservative partiets pengeinnsamler Peter Cruddas.

For 250.000 pund til partiet per år ville Cruddas skaffe forretningsmenn direkte tilgang til statsministeren og finansminister George Osborne, på bedre middager hvor de kunne øve innflytelse på landets fremste folkevalgte.

Cruddas har allerede trukket seg etter avsløringen. Spørsmålet er hvor stor skade saken vil gjøre for partiet og statsministeren, som har markert seg som en forkjemper for integritet og mot lobbyisme.

- Komplett uakseptabelt, sier statsminister David Cameron i en kommentar til BBC. Han sier at det er helt på sin plass at Cruddas har trukket seg, og forsikrer at han vil sørge for at noe sånt ikke skjer igjen.

«Ledernes Gruppe» - 200-250.000 er førstedivisjon. Hva dere ville få, når vi snakker om deres pengegaver er det første vi vil gjøre å skaffe dere plass på Cameron/Osbornes middager, sa Cruddas nylig.

Det var en solskinnsdag i forretningsstrøket City of London. Ifølge Sunday Times lente han seg tilbake i stolen, inne på det elegante kontoret sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer