Pengeinnsamling for å sende Ubaydullah til Irak

Sosialistisk Ungdom mener Ubaydullah Hussain er en trussel mot norske muslimer.

SAMLER INN PENGER:  Sosialistisk Ungdom har startet pengeinnsamling for å sende Ubaydullah Hussain til Irak. - Han er en trussel mot muslimer i Norge, sier Nicholas Wilkinson, leder i SU. Foto: Sosialistisk Ungdom
SAMLER INN PENGER: Sosialistisk Ungdom har startet pengeinnsamling for å sende Ubaydullah Hussain til Irak. - Han er en trussel mot muslimer i Norge, sier Nicholas Wilkinson, leder i SU. Foto: Sosialistisk Ungdom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sosialistisk Ungdom har startet pengeinnsamling for å sende Ubaydullah Hussain til Irak.

- Han vil bo der, og vi vil hjelpe ham dit, sier Nicholas Wilkinson, leder i Sosialistisk Ungdom (SU) - SVs ungdomsparti.

- Betyr det at dere vil sende ham til Irak, slik at han kan krige og drive terror sammen med IS (Den islamske stat, tidligere ISIL)?

- Det betyr selvsagt ikke at han får lov til å sprenge ting og drive med krig, slik norsk lov nekter ham. Men han kan få leve i drømmesamfunnet sitt, sier Wilkinson

- En trussel mot norske muslimer - Ubaydullah Hussain er en trussel mot norske muslimer. Hans ekstreme holdninger til kvinner, homofile og lover for samfunnet brukes av Fremskrittspartiet til å spre sin antimuslimske propaganda, mener Wilkinson.

Frp-nestleder Per Sandberg hadde imidlertid samme budskap som SU-leder Wilkinson i Dagbladet i dag:

- Denne Ubaydullah Hussain har ikke noe her i Norge å gjøre. Han klager på at han ikke kan reise til Irak på grunn av norske lover. Hvis det er problemet er jeg villig til å forandre loven slik at slike som ham kan komme seg ut av Norge. Ubaydullah Hussain bør komme seg bort raskest mulig, sier Per Sandberg til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer