Pengeinnsamling for å sende Ubaydullah til Irak

Sosialistisk Ungdom mener Ubaydullah Hussain er en trussel mot norske muslimer.

SAMLER INN PENGER:  Sosialistisk Ungdom har startet pengeinnsamling for å sende Ubaydullah Hussain til Irak. - Han er en trussel mot muslimer i Norge, sier Nicholas Wilkinson, leder i SU. Foto: Sosialistisk Ungdom
SAMLER INN PENGER: Sosialistisk Ungdom har startet pengeinnsamling for å sende Ubaydullah Hussain til Irak. - Han er en trussel mot muslimer i Norge, sier Nicholas Wilkinson, leder i SU. Foto: Sosialistisk UngdomVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistisk Ungdom har startet pengeinnsamling for å sende Ubaydullah Hussain til Irak.

- Han vil bo der, og vi vil hjelpe ham dit, sier Nicholas Wilkinson, leder i Sosialistisk Ungdom (SU) - SVs ungdomsparti.

- Betyr det at dere vil sende ham til Irak, slik at han kan krige og drive terror sammen med IS (Den islamske stat, tidligere ISIL)?

- Det betyr selvsagt ikke at han får lov til å sprenge ting og drive med krig, slik norsk lov nekter ham. Men han kan få leve i drømmesamfunnet sitt, sier Wilkinson

- En trussel mot norske muslimer - Ubaydullah Hussain er en trussel mot norske muslimer. Hans ekstreme holdninger til kvinner, homofile og lover for samfunnet brukes av Fremskrittspartiet til å spre sin antimuslimske propaganda, mener Wilkinson.

Frp-nestleder Per Sandberg hadde imidlertid samme budskap som SU-leder Wilkinson i Dagbladet i dag:

- Denne Ubaydullah Hussain har ikke noe her i Norge å gjøre. Han klager på at han ikke kan reise til Irak på grunn av norske lover. Hvis det er problemet er jeg villig til å forandre loven slik at slike som ham kan komme seg ut av Norge. Ubaydullah Hussain bør komme seg bort raskest mulig, sier Per Sandberg til Dagbladet og fortsetter:

- Når vi først har fått denne Ubaydullah Hussain ut, skal vi sørge for at det blir på en enveisbillett.

Hussain påpeker at han er født i Norge, og svarer på hvorfor han ikke vil reise fra Norge.

- Dersom de ønsker oss ut av landet, hvorfor er to av våre brødre da fengslet fordi PST mener at de skulle til Syria? Dette er hykleri, hvor de på den ene siden ønsker oss ut, men samtidig arresterer oss, sier islamisten

Skremselspropaganda Ubaydullah Hussain reagerte sterkt på Sandbergs uttalelser og mener Frp er rasistiske og inkompentente.

- Uttalelsene til Per Sandberg og hans partifeller viser hvor inkompetente de er og hvor lite kunnskap de har om sitt eget lovverk. Deres rasistiske kommentarer er smakløse, påstår Ubaydullah Hussain i en e-post til Dagbladet.

- De må tolerere at norske borgere er uenige med deres politiske synspunkter, og ser opp til andre systemer som fungerer bedre enn den Vesten står for, sier Ubaydullah Hussain.

SU-leder Nicholas Wilkinson mener også Frp bruker Hussain for å spre muslimhat.

- Frp har brukt skremselspropaganda med ord som «snikislamisering» for å mistenkeliggjøre muslimer og har støttet opp om hatefull retorikk som har polarisert debatten og bidratt til å fremmedgjøre unge og slik gjøre det lettere å radikalisere dem, sier Wilkinson og fortsetter:

- Frp bruker Ubaydullah Hussain til å spre sitt muslimhat og Hussain bruker Frp til å vise seg selv som undertrykt. Frp og Hussain lever på hverandre. Om Hussain vil dra skal Sosialistisk Ungdom hjelpe ham på veien.

Sandberg rister på hodet av påstandene om at han er en rasist.

- Islamisten Hussain mener kvinner skal dekkes til, homofile skal steines, og tyveri må straffes med avkappede hender. Vi har heldigvis ikke et slikt samfunn i Norge, men det er nok av land å bosette seg i dersom Hussain faktisk ønsker et slikt samfunn.

- Jeg mistenker derimot at det er viktigere å være nærme NAV enn å følge sin egen ideologi i praksis. Hussain fronter bred støtte til ekstrem islam, men har nok selv innsett at trygdeordningene ikke er spesielt gode verken i IS, Pakistan, Saudi-Arabia, Iran eller Irak, sier han.

VIL HA HAN UT: Sosialistisk Ungdom vil ha Ubaydullah Hussain ut av Norge. Foto: RALF LOFSTAD
VIL HA HAN UT: Sosialistisk Ungdom vil ha Ubaydullah Hussain ut av Norge. Foto: RALF LOFSTAD Vis mer