Pengemakt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Stein Erik Hagen (48) og Mille-Marie Treschow (50)

Gjennom bryllupet med Mille-Marie Treschow, har Stein Erik Hagen kronet livsverket sitt i en alder av 48 år. De to har nå både statsministeren og et nettverk som inkluderer noen av Norges aller mektigste i ryggen. Sammen kontrollerer paret verdier for over 10 milliarder kroner.

2. Helge Lund (41) og Else-Cathrine Lund (42)

Som Statoil-sjef styrer Helge Lund en av Norges aller største industriutbygginger, Snøhvit-prosjektet. Statoil er en stor internasjonal aktør, og Helge Lund forvalter dermed en viktig del av Norges omdømme i resten av verden. Politiadvokat Else-Cathrine Lund leder hvitvaskingsteamet i Økokrim, også en av Norges største «vekstnæringer».

3. Ole Robert Reitan (32) og Celina Midelfart (31)

Celina Midelfart har som leder tredoblet verdien på kosmetikkgiganten Midelfart & Co. Også Ole Robert Reitan har i ung alder overtatt styringen i store deler av Reitan-familiens virksomhet, gjennom rollen som leder for Reitan Handel.

4. Grace Reksten Skaugen (51) og Morits Skaugen jr. (48)

Grace Reksten Skaugen brukte sin dobbeltstemme i styret til å kaste Statoil-sjef Olav Fjell etter Iran-skandalen. Var mulig kandidat til å bli ny styreleder, men ble innhentet av kontroversen rundt faren, Hilmar Rekstens, utenlandsformue. Har flere andre tunge styreverv, som i Storebrand. Morits Skaugen jr. er administrerende direktør og deleier i familierederiet I.M. Skaugen.

5. Anette Olsen (47) og Erik Jebsen (54)

Anette Olsen er Fred Olsens ubestridte arveprinsesse, og overtar stadig mer av kontrollen i familieimperiet. Ektemannen Erik Jebsen bekler en rekke tunge styreverv, blant annet i investeringsselskapet til Christen Sveeas, Kistefoss.

Det lyktes ikke Dagbladet å skaffe bilde av Erik Jebsen i går.