Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pengemangelen går ut over barnet

Saroj Chumber er alenemor, og har ikke råd til stort annet enn å betale regninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre år gamle Rami leker bekymringsløst med biler på stuegulvet på St. Hanshaugen. For moren Saroj Chumber er hverdagen en helt annen, hun engster seg for hvordan hun og Rami skal klare seg.

Avslag

- Jeg har vært heldig til nå, og bare betalt 5200 kroner i husleie, men i juli må jeg flytte ut, forteller Saroj.

I fjor fikk hun avslag på søknad om kommunal bolig, nå står hun igjen på venteliste. Dermed må hun ut på et beintøft boligmarked, hvor hun må regne med 7000 kroner i husleie.

- Det er ikke nok å være enslig mor for å få kommunal bolig, man må ha rusproblemer eller være ko-ko for å få hjelp. Det er de høye boligprisene og strømprisene som gjør mange alenemødre fattige, sier hun engasjert.

Med 15000 kroner disponibelt i måneden utgjør utgiftsøkningen enormt mye. Enklere blir det ikke av at hun kan tape 6000 kroner på overgangsstønaden, fordi Rami har fylt tre år.

- Vi som er ressurssterke, men som er inne i en vanskelig periode, kan få det enda vanskeligere hvis ikke vi får hjelp. Det bør politikerne tenke på.

Søvnløs

Saroj kom fra India for ti år siden, og jobber som tolk på deltid. Hun ønsker seg ut i fast jobb, men det er ikke enkelt med aleneansvar for en liten gutt. Som medlem i Aleneforeldreforeningen i Oslo kjenner hun mange som er i samme situasjon.

- Jeg går og bekymrer meg hele tida for hvordan ting skal betales, og for ungen min. Jeg får ofte ikke sove om natta. Jeg tenker på hva som skal skje med oss. Skal vi bare leve for å betale regninger? spør Saroj.

- Det går til slutt ut over barnet. Hva skal jeg si når han begynner å spørre meg om hvorfor vi ikke kan kjøpe ditt og gjøre datt, sier hun.

Slik situasjonen er nå, skaper enhver ekstra kostnad problemer.

BEKYMRET: Saroj Chumber bor alene sammen med sønnen Rami på tre år. Hun er bekymret for hvordan de to skal få råd til annet enn å leve etter at husleie, strøm og barnehage er betalt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media