Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pengene ble brukt på kunnskapsspill på internett

Baaslands 60 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bedragerisiktede Bjarte Baasland bekrefter å ha mottatt lån på 60 millioner kroner og at pengene er gått tapt gjennom kunnskapsspill på internett.


Pengene skal han mottatt fra kreditorer og fra sin mor.

Seriøse aktører

- Bjarte Baasland tar ansvaret for å ha formidlet feil inntrykk til sin mor med hensyn til hva pengene skulle brukes til, og således å ha forledet henne, skriver forsvareren, advokat Hege Birkeland Ersdal, i en pressemelding onsdag.

Videre i pressemeldingen skriver advokaten at Baasland engasjerte seg i internettspillene i 2005 fordi han allerede da hadde kommet i en vanskelig økonomisk situasjon. Han hadde behov for betydelig inntekt for å kunne håndtere gjelden.


Ifølge advokaten skal pengene nesten utelukkende blitt spilt bort på to konkrete selskap som oppfattes som seriøse og lovlige aktører med kundeservice direkte knyttet opp mot norske kunder.

- Uten kontroll

- Jeg er overrasket over at det er mulig for en og samme person åpent å spille bort titalls millioner kroner over en relativt kort periode tilsynelatende uten sperre fra selskapenes side. Rutiner for å kontrollere virksomheten synes fraværende - så også krav fra myndighetenes side knyttet til dette, skriver advokat Hege Birkeland Ersdal i pressemeldingen.

De to selskapene heter Centrebet og Bet365.

Pengene er overført fra hans norske konto til Moneybookers norske konto som igjen har overført pengene til selskapene.

Baasland skal ikke ha forholdt seg til sin far i forhold til lån.

PÅ INTERNETTSPILL: Bedragerisiktet Bjarte Baasland bekrefter i dag å ha brukt 60 millioner kroner på internettspill. Foto: Rolf Aagaard
PÅ INTERNETTSPILL: Bedragerisiktet Bjarte Baasland bekrefter i dag å ha brukt 60 millioner kroner på internettspill. Foto: Rolf Aagaard Vis mer
image: Pengene ble brukt på kunnskapsspill på internett

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!