Pengene først - så kan Thorbjørn overta

KRISTIANSAND (Dagbladet): LO-leder Yngve Hågensen utelukker ikke et snarlig regjeringsskifte. Han åpner for at Ap inngår i et regjeringssamarbeid med andre partier. Men først vil han at Bondevik og Jagland blir enige om et budsjett i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det viktigste nå er at Stortinget får vedtatt et budsjett som har troverdighet og er godt nok til å stoppe presset i økonomien.

- Så får vi drøfte i etterhånd hva de politiske konsekvensene blir. Men i den rekkefølgen, sier Yngve Hågensen til Dagbladet.

- Hvilken interesse skulle Thorbjørn Jagland ha av å berge Bondevik-regjeringens budsjett? - Det er ingen vits i å overta et konkursbo. Det vil være dumt av Jagland å la andre kjøre landet i grøfta før han kommer tilbake. Hvis de får til et budsjettsamarbeid i høst, regner jeg med at opinionen vil avgjøre hvem som får æren for å stabilisere økonomien. Det vil vise seg på meningsmålingene.

Tre alternativer

Et mulig regjeringssamarbeid mellom Ap og andre partier i løpet av perioden begrunner han slik:

- Skal Ap regjere alene, vil Ap være i samme situasjon som før, siden Stortingets sammensetning er fastlagt til år 2001. Vi har sett hvor vanskelig det er for en mindretallsregjering å styre. Derfor, og fordi vi er opptatt av langsiktig styring i forhold til økonomien, er jeg ikke fremmed for en koalisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer