Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pengene først

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • British Airways nekter å frakte den britiske forfatteren Salman Rushdie. Bakgrunnen er dødsdommen mot ham, som ayatollah Khomeini utstedte for over ni år siden, og som det fanatiske prestestyret i Teheran fortsatt holder fast ved. Flyselskapet hevder at de ikke kan ta den sikkerhetsrisiko det vil være å la Rushdie kjøre med deres fly, noe representantene understreket da selskapet nylig åpnet en ny direkte flyrute mellom London og Teheran. Flypersonalet til BA er de eneste fra et vestlig flyselskap som også får lov til å overnatte i Teheran.
  • Som takk for støtten har selskapet fått et konkurransefortrinn. Det må være åpenbart at det ikke ligger sikkerhetsvurderinger, men økonomiske spekulasjoner bak beslutningen. Israelske og palestinske politikere lever under trussel fra terrorister, italienske anklagere og dommere er truet av mafiaen, men de får reise med BA. Og heldigvis kan Rushdie reise med andre selskaper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!