KUNDENE SVIKTER IKKE: Etter
&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">årets fem første måneder er Volkswagen&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">fortsatt landets mest solgte&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">merke. Kundene har altså ikke straffet&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">VW, selv om bilprodusenten jukset&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">under utslippstestene. Foto:&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Jamieson Pothecary</span>
KUNDENE SVIKTER IKKE: Etter  årets fem første måneder er Volkswagen fortsatt landets mest solgte merke. Kundene har altså ikke straffet VW, selv om bilprodusenten jukset under utslippstestene. Foto: Jamieson PothecaryVis mer

Pengene har rent ut av selskapet etter «Dieselgate». Men i Norge har salget av VW-biler økt etter skandalen

Trauste nordmenn bryr seg lite om gigantskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

19. september i fjor våknet en hel verden til nyheten om at VW var tatt for juksing i utslippstester på en av deres dieselmotorer, motorer som sitter i både VW, Audi og Skoda. Over flere år hadde de bevisst påvirket resultatene til å bli bedre under tester enn ute på veiene.

I ettertid har hoder rullet, og både penger og papirverdier har rent ut av selskapet i strie strømmer, en strøm som langt fra er over.

For den norske importøren er situasjonen en annen, ettersom de er en privat importør. De bærer derfor ikke kostnadene ved å fikse de berørte bilene, men får faktisk betalt for å utføre jobben.

Men hva med merkenes gode navn og rykte?

Salgstallene fortellerDen beste måten å måle dette på er å se på salget, og resultatet vil antakelig forbløffe mange. Etter årets fem første måneder er Volkswagen fortsatt landets mest solgte merke, med Skoda på en sjuende og Audi på en ellevte plass.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn