Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pengene rant ut med badevannet

Svakt marked og sterk norsk krone har nå tatt knekken på butikkjeden Saape - for andre gang på ett år.

Konkurs: 63 ansatte i butikkjeden Saape må nå på jobbjakt. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Konkurs: 63 ansatte i butikkjeden Saape må nå på jobbjakt. Foto: Iván Kverme / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Butikkjeden Saape, som på det meste hadde et tyvetalls butikker, er nå slått konkurs for andre gang på ett år, skriver Finansavisen.

Fredag i forrige uke måtte selskapet, som levde av å selge småting til badet, ta turen til skifteretten. Alle butikkene er ifølge avisen avviklet, og 63 ansatte må finne en ny jobb.

- Vi kunne fått inn mer kapital, men jeg anser det ikke som fornuftig i dagens marked, sier daglig leder Linda Bratlie til avisen.

Kjøpte ni butikker Selskapets gjeld ligger ifølge kjennelsen fra Oslo byfogdembete på cirka fem millioner kroner, mens eiendelene har en verdi på knapt 40.000 kroner.

Selskapet, som inntil i fjor gikk under navnet Lucky Duck, ble ifølge Finansavisen for første gang slått konkurs i mars 2015. Da med en gjeld på cirka 30 millioner kroner.

Den gang ble imidlertid ni av 15 butikker skånet, og Bratlie, som da var daglig leder i selskapet, ble enig med eierne om å kjøpe opp butikkene for 340.000 kroner bare dager før konkursen var et faktum.

For sterk krone - Etter en bra start, ble det en merkbar nedgang i handelen. Omsetningen endte 40 prosent under det som var forutsetningen for å kunne drive kjeden, sier hun til avisen.

I tillegg til et generelt svakt marked, har også en sterk norsk krone stukket kjepper i hjulene for kjeden.

- Innkjøpene har blitt betydelig dyrere enn det vi hadde ønske om. Samtidig ble sommerhandelen marginal, høsten ble ikke som planlagt og alle utsatte julehandelen til de to-tre siste dagene. Vi jobbet knallhardt for å stå på bena, sier hun til Finansavisen.

Flere nyheter: Gullgruve på Oslo S
Rekordresultat for Reitangruppen
Konkurrentene tar innpå XXL