Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pyntet seg til 4,37 milliarder på fem år

Pengene renner inn for Hagens interiøryndling

Salg av interiørprodukter som lys, pynt, puter, pledd og gardiner går så det suser.

PÅ EIERSIDEN: Stein Erik Hagen eier halvparten av Princess Gruppen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ EIERSIDEN: Stein Erik Hagen eier halvparten av Princess Gruppen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Hegnar.no:) Årsregnskapet for 2018 viser at Princess Gruppen AS satt igjen med et resultat etter skatt på 28,79 millioner kroner, mot 13,38 millioner kroner på bunnlinjen året før.

Selskapet er eiet av Sepas AS, som igjen er eiet 50/50 av den mediesky investoren Per Werner Madsens Periveco og Stein Erik Hagens Canica.

Betydelig bedret

«Selskapets kontantstrøm fra drift er betydelig bedret og reflekterer den underliggende inntjening. Likviditetssituasjonen for selskapet vurderes å være meget tilfredsstillende», heter det i styrets årsberetning.

Driftsresultatet til selskapet, som er lokalisert i Ski, og driver omsetning av tekstil- og hjeminteriør, endte på 37,48 millioner kroner, mot 20,52 millioner kroner. Inntektene, som hovedsakelig kommer fra salg av lys, pynt, puter og pledd, gardiner, sengetøy, beløp seg til 897,72 millioner kroner, opp fra 878,92 millioner kroner i 2017.

De fleste butikkene er beliggende i større butikksentre.

Samtidig som inntektene vokste, holdt kostnadene seg nærmest flate, opp 1,83 millioner kroner til 860,24 millioner kroner.

«Selskapets økonomiske utvikling hittil i 2019 har vært tilfredsstillende. Styret forventer at selskapet fremover vil vise en forbedret inntjening», går det frem av årsberetningen.

4,37 mrd. på fem år

Princess Gruppen, som ble stiftet i 1957, har i de fem seneste årene omsatt for tilsammen 4,37 milliarder kroner.

Selskapet består av en landsdekkende kjede med 150 butikker, og sysselsatte i fjor 539 årsverk. Lønnskostnadene i 2018 beløp seg til 226,58 millioner kroner, mot 221,66 millioner kroner i 2017.

Lønn til daglig leder Kai Jeroen Gulbrandsen summerer seg til 1,43 millioner kroner. Han besvarte ikke Hegnar.nos henvendelse tirsdag.

Blant Norges rikeste

Per Werner Madsen skapte seg en formue da han bygde opp dagligvarekjeden Maxi som senere ble solgt til Stein Erik Hagen. I forbindelse med børsnoteringen av Komplett Bank i fjor høst solgte Werner Madsen seg helt ut, en transaksjon som gav ham rundt 200 millioner kroner.

I den nåværende porteføljen finner vi blant annet interiørkjeden Princess, som han eier sammen med Hagen.

Werner Madsen står på Kapitals liste over Norges 400 rikeste oppført på en 394. plass, med en nettoformue i 2018 på 750 millioner kroner.

Stein Erik Hagen befinner seg på en 11. plass, med en nettoformue på 25 milliarder.

Andre økonominyheter:
Brillefint for Synsam - håvet inn 757 millioner
- Gir god stemning i aksjemarkedet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling