FEST PÅ BUNNLINJEN: Redress og Russeservice håver inn på russeklær og -utstyr. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.
FEST PÅ BUNNLINJEN: Redress og Russeservice håver inn på russeklær og -utstyr. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.Vis mer

Pengene ruller inn for russekongen

Salg av russeutstyr og skolegensere ble langt mer lønnsomt for Ole Jørgen Smedsrud og resten av eierne i R&U Holding i 2017 enn i 2016.

(Finansavisen): Mens Redress og Russeservice satser på klær og utstyr til russ, fokuserer University på salg av skolegensere. Alle de tre selskapene er eid av R&U Holding.

Samlet omsatte de tre selskapene for 144,7 millioner kroner i 2017. Det er en nedgang på cirka 15 prosent fra året før. 120 millioner kroner av fjorårsomsetningen stammet fra russen. Resten var salg av skolegensere, skriver Finansavisen.

- Tallene er ikke direkte sammenliknbare da vi har endret rapporteringsperiode. 2017 favner 12 måneder og 2016 18 måneder, påpeker Ole Jørgen Smedsrud, som eier 56 prosent av aksjene i R&U Holding.

«RULLING»: Vi ble med russebussene Klassen 2018 og Paris Riots på "rulling". Foto/Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Resultatvekst

De tre selskapene fikk et samlet resultat før skatt på 18,8 millioner kroner på 12 måneders drift i 2017, mot 5,1 millioner i 2016 (18 måneder).

- Heller ikke her er tallene sammenliknbare da de er påvirket av sesongmessige svingninger for de enkelte selskapene, samt overgangen til ordinær regnskapsperiode rapportering, sier Smedsrud til Finansavisen.

- Men det samlede resultatet økte med 270 prosent, så dere må likevel ha gjort noe riktig i fjor?

- Ja, vi traff bra med kolleksjonene, og vi prøver å jobbe så kostnadseffektivt som mulig.

R&U Holding tok et utbytte på 14 millioner kroner for fjoråret.

Veteran

Smedsrud er for veteran å regne når det gjelder russeklær og -utstyr. Selv var han russ på begynnelsen av 1980-tallet, og han etablerte Russeservice i 1982. I 2004 fikk han konkurranse fra Henrik Børke Nørstrud og Knut A. Matheson Gresvig og deres Redress, og ti år seinere slo de to konkurrentene seg sammen.

Andre økonominyheter:

Ex-sjef tjener hundrevis av millioner på lakseaksjer
Tror ikke på økt rente
Bank Norwegian tjente en halv mrd.