Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pengene stammet ikke fra helikopterranet

42-åring tatt med sekssifret beløp merket med G4S i Oslo.

- BLE TATT MED G4S-PENGER: Fredag ble en mann pågrepet i Oslo med et sekssifret beløp merket med «G4S». Pengene ble sjekket opp med det savnede ransutbyttet fra helikopterranet i Sverige, men viste seg å ikke stamme derfra. Foto: Scanpix
- BLE TATT MED G4S-PENGER: Fredag ble en mann pågrepet i Oslo med et sekssifret beløp merket med «G4S». Pengene ble sjekket opp med det savnede ransutbyttet fra helikopterranet i Sverige, men viste seg å ikke stamme derfra. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mannen oslopolitiet pågrep fredag i forrige uke i Oslo ble tatt med et sekssifret pengebeløp merket med «G4S», «Stockholm» og datoen 16.09 2009.

- Vi pågrep ham og en annen person i en rutinekontroll i Oslo sentrum natt til fredag. At pengene var merket G4S var et dårlig utgangspunkt for ham, sier politioverbetjent Morten Løw Hansen i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Han forteller at de kontaktet de svenske ransetterforskerne med sine opplysninger, som startet å undersøke om mannen kan ha vært involvert i det spektakulære ranet mot verdisentralen til G4S i Västberga i Stovkholm, onsdag i forrige uke.

- I går fikk vi en bekreftelse fra svensk politi om at pengene ikke stammet fra utbyttet fra ranet i forrige uke. Han ble sjekket opp mot ranet, men vi kan nå avkrefte at han skal ha hatt noe med det å gjøre, sier Løw Hansen til Dagbladet.

Politioverbetjenten sier at det er ingenting annet ved personen som tilsier at han har noe med ranet i Sverige å gjøre. Han ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen mot mannen.

Svensk politi ønsket ikke å bekrefte pågripelsen tidligere i dag.

- Det jeg kan si nå er at det er ingen som er pågrepet i Norge som mistenkes for å ha vært involvert i ranet i Sverige, sier pressetalsmann Varg Gyllander i Rikskriminalpolisen i Sverige til Dagbladet.

42-åringen ble lørdag varetektsfengslet i to uker, siktet for grovt heleri.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, ifølge sin forsvarer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling